Utánvételnél meg lehet-e oldani, hogy más legyen a feladó címe és az aki megkapja a pénzt?
Nálam van a hugom régi telója és pár használt cucca, mert megkért, hogy szerezzek rá neki vevőt/vevőket. Neten keresztül sikerült is találni valakit, aki megvenné utánvéttel, de én még nem küldtem így soha semmit. A pénz a hugomat illetné meg, ezért jó lenne megoldani azt, hogy miután megveszik a telefont után ő kapná meg az árát és ne én, mivel elég sürgős lenne neki, én viszont csak 4-5 hét múlva találkoznék vele újra személyesen.
A borítékra/csomagra odaírnám az én nevem és címem, de az utánvételi lapot kitölthetem úgy, hogy a szüleink címét adom meg? (Ugyanis hugom még ott lakik.)
Vagy egyszerűbb ha a feladóhoz is a hugom címét írom? Ezzel csak az a baj, hogy félek attól, hogy a postán majd kekeckednek amiért férfi létemre női nevet adok meg. :D
Vagy esetleg attól, hogy a vevő azt hiszi, hogy átverés (mivel vele az én nevemet és címemet egyeztettük) és nem veszi majd át. Ez esetben, ha vissza jönne a csomag akkor a feladó címre jön vissza, vagy arra, ami meg lett adva az utánvételes lapon?
Összekeverni nem tudod az adatokat, mert a posta úgy nem veszi át. A borítékon ugyanannak kell szerepelnie, amelyet az utánvétes papírra írsz.
Az általad támasztott két feltételt ebben az esetben nem tudod megoldani.
Szerintem írd a feladóhoz mind a két helyre a húgod nevét, címét, majd zárójelben a saját nevedet. Így a címzett tudni fogja, hogy ezt a küldeményt várta. A húgod megkapja a pénzt. Viszont visszaküldés esetén szintén Ő kapja meg a csomagot és nem Te.
A kettőt sajnos nem tudod összehozni sehogysem szerintem.
De a posta felé egy kérdést azért megér...
Szerintem lehet más nevére is kitölteni az utánvételt, mint aki a feladó, de kérdezd meg a postán!
Egyébként figyelj arra, hogy a vevő 100%-ban átvegye a csomagot, mert ha nem veszi át, akkor neked kellesz fizetni kb. 2 ezret a postaköltségért.
Köszönöm szépen az eddigi válaszokat!
Próbáltam erre rákeresni más kérdések között, és közben belebotlottam egy hasonló dologba, az utánvételes kérdések elég sok része csalásokról szól. :S Valaki azt írta, hogy nem azt kapta meg amit rendelt, és a borítékon szereplő cím pedig "nem is létezett". Akkor mégis van ilyen?
Többször rendeltem már utánvéttel, de eddig nem fordult ilyen elő velem, bár az is igaz, hogy csak megbízható cégektől rendeltem idáig.
Még valami, ami emiatt eszembe jutott: Olyanról hallottatok már, hogy ilyen módon "térképezik fel" valakinek a lakását/vagyonát? Úgy értem, hogy XY jelentkezik vásárlóként, megtudakolja, hogy mi van eladó, mi a címed, és aztán vesz tőled valami kis kacatot, hogy ne legyen gyanús, de közben már birtokában van a címednek és annak, hogy milyen cuccaid vannak. Jobban belegondolva az én vevőm is túlságosan kíváncsi volt, de lehet ez csak paranoia. :) Mi a véleményetek, ez is csak egy urban legend?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!