Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Egyéb kérdések » Okj-s CAD-CAM informatikus...

Okj-s CAD-CAM informatikus végzettséggel miben lehet elhelyezkedni?

Figyelt kérdés

Cnc gépkezelőnek (jelenleg ezt tanulom)

Vagy esetleg tervező vagy ilyesmi?

2019. aug. 31. 08:30
 1/2 kotelhuzas válasza:
Ez engem is érdekelne
2020. jún. 11. 20:43
 2/2 anonim ***** válasza:
100%

Tervezőnek? Nem hiszem. Mit akarnál tervezni egy OKJ-s képesítéssel?

Géptervező szakirányos gépészek egyetemen tanulják 4-5 évig a tervezést. Attól hogy (meg)ismersz egy CAD programot még nem leszel tervező. Talán még attól sem, hogy ketessel álbukdácsolsz egy vidéki egyetemen géptervező szakirányon.

Na mindegy is. Kérdésre válaszolva:

Igazából nem nagyon használható ez a végzettség a gyakorlatban, mert tévesen informatika szakcsoportba rakták annó. Tehát sok infós dolgot is meg kell tanulni gépész tárgy meg alig van (vagy kb. nincs is).

Ha informatikus akarsz lenni, akkor tanulj programozónak, vagy rendszergazdának.

Ha meg gépgyártással akarsz foglalkozni, akkor szerintem többre mész egy Gépgyártástechnológiai technikus képzéssel, sokkal átfogóbb ismereteket ad gépészetből.

Tudom, mert sajnos én is elvégeztem ezt a képzést korábban.

2020. jún. 16. 02:16

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!