Ennyire igénytelenek a pasik?
Bárhol bemegyek egy férfi budiba hihetetlen bűz csap meg, lepisilve az ülőkék, mellépisilve, sokszor le sem húzzák a wc-t... ezzel szemben a női budi tiszta, nincs bűz, meg semmi olyan amitől a hányinger kerülgetne.
Miért ennyire igénytelenek a pasik?
kérdező!
a kézmosást is belevehetted volna a kérdésedbe, mert bizony a pasik ebben is vezetnek,mármint ennek elhagyásában.Több műsorban is láttam, közvéleménykutatás is volt és ők ezt nem tartják fontosnak sajnos...tisztelet a kivételnek! meg biztos vannak ilyen nők is, de inkább a pasikra jellemző
Ez már valahol beleivódhatott a génekbe, meg a szocializációba, tudod...
Ha például Hunyadi János antibakteriális kézmosókkal foglalkozott volna Nándorfehérvárnál, akkor tuti nem maradt volna ideje arra, hogy a törököt elverje onnan :P
Bár könnyen lehet, hogy ő nem a legjobb példa, ugyanis az ostrom után el is vitte a pestis :P
De ez valahol koronként is változik, én hallottam olyanról is, hogy mikor bejöttek ezek az összkomfortos fürdőszobák, akkor néhány embernél közkedvelt volt, hogy a csapba intézzék a folyó ügyeiket.. na ezt például már én is gusztustalannak tartom.
na ez valóban undorító, és nem is higiénikus. Van is egy ismert ember, aki ezt be is vallotta, hogy a mosdóba vizel, mégpedig a schorbert norbi.
Én már arra is allergiás vagyok, ha a környezetemben egy pasi nem mos kezet és ugye megfogjuk ugyanazt, pl. kilincset. ekkor már az se ér semmit, ha én kezet mostam.
Ebbe még nem fogsz belehalni te se szerintem, bár a nőknek biztos gyengébb az immunrendszerük.
De ez már csak így van, a nők festik magukat, meg szépítkeznek, a férfinál meg ez nemhogy kívánatos, de még piperkőc b*zinak is nézhetik, ha ez köti le minden gondolatát.
Szerintem meg lehet találni a kompromisszumot együttélésnél, de ugyanazt elvárni tőlünk... botorság.
nem, nem halok bele, csak elég undorítónak tartom, hogy megfogják a wc lehuzóját, amit elötte olyan fogott aki nagydolgozott...és amúgy is tele van a wc csomó bacival, tehát szerintem igenis elvárható minden embertől, nemre való tekintet nélkül, hogy annyi higiénia szoruljon belé, hogy kezet mosson. nálam itt kezdődik a tisztálkodás, és engem speciel nem zavar, ha egy ffi ad a küllemére és ápolja a bőrét. hisz nem véletlenül találták fel nekik is a mindenféle ránctalanító csodaszereket, meg ilyesmiket.
Az immunrendszer nem nemtől függ, hanem attól, hogy ki mennyi vitamint visz be a szervezetébe. DE ha már így kiveséztük ezt a témát, akkor remélem te kivételt erősítő szabály vagy ,vagyis a kézmosós :)
Nem, nem az vagyok. Illetve, én is szoktam kezet mosni ( :) ), pláne, mikor elvárják, de nem azt tartom mindig a legégetőbb problémának, hogy kezet mossak.
Miért? Nos, erre egyszerű a válasz, bár nem mindenben egyezik a nők ilyen irányú babonáival.
Kezdjük ott ugye, hogy a bacilusok. Hát, az AIDS vírus például egy elég ronda baci, viszont a szabad levegőn az is pár másodperc alatt elpusztul. Nem véletlenül lehet csak nemi érintkezéssel (vagy fertőzött drogos tűn keresztül) átadni (mikor gyakorlatilag nem lép ki magából a testből, csak "átmegy egyikből a másikba"), nem pedig úgy, hogy ellátogatsz Afrikába, és ott véletlenül belelépsz I. Hakellakkorcsulázok fáraó 2000 éves köpetébe.
Na, hát azokat a "bacilusokat" is így kell elképzelni. Annak ellenére, amit ti a kis fejetekben gondoltok, az nem úgy működik ám, hogy valaki mosatlan kézzel megfogja a kilincset, aztán onnantól kezdve a baci ott les, hogy rádugorhasson. Francokat. Szinte azonnal kimúlik, kivéve az extrém eseteket (például, ha valaki a fekáliát is rákeni a kilincsre, mert ABBAN már tenyészhetnek a baktériumok, ahogyan romlott húsban, mint szerves hordozóban is).
De mégis gondolj bele egy kicsit logikusan, ha ez csak így menne, akkor élne még ember a földön? Nem is olyan régebbi korokban még sárban, mocsokban, vérben, hullák között kúsztak az emberek a lövészárokban a -30 fokos hidegben (vagy éppen az 50 fokos melegben a Szaharában), és azt is túlélték éppen elegen. Hidd el nekem, azt a kevés életjelenséget, ami bármilyen bacilusban marad egy kilincsen pár perc után, azt az immunrendszered tökéletesen semlegesíti, ha találkozik vele. Azért van.
Más a helyzet, hogyha valaki rádtüsszent, mert azt a pár másodperces "utazást", amíg a másik szájából a te szádig ér a baci, azt még simán túléli, és így meg is fertőzhet. De hosszabb ideig a szabad levegőn semmi esélye, nem arra találták ki. Ahogy te se tudsz élni oxigén nélkül.
Szóval nem kell ám ilyen komolyan venni ezeket a dolgokat, akármit mondanak is a reklámok. Sőt, én hiszek benne, hogy az a gyerek, aki semmi "káros" hatással nem találkozott kiskorában, az később sokkal inkább ki lesz téve mindenféle fertőzésnek, mert az immunrendszere azelőtt sose készült fel arra, hogy elhárítsa ezeket, pláne, ha hirtelen nagy dózisban jelentkeznek. Ezért kívánatos például az, hogy valaki kiskorában essen át a mumpszon, bárányhimlőn, meg hasonlókon is, mert ha felnőtt korban találkozik a szervezete ezzel először, annak borzasztó következményei lehetnek.
Szóval a végkövetkeztetésem, hogy nem kell ám ennyire félni ezektől a dolgoktól, bár tisztában vagyok vele, hogy a nők továbbra is fognak, mert így szocializálódtak. Ahogy sok lány fél a sötétben is, én meg nem.
Nem azt mondom egyáltalán, hogy az baj, hogy ha valaki ad a higiéniára, de azért a másik oldalra se kell átesni...
Igen, de akkor gondolj bele így:
Mikor mondjuk nem gumival szeretkezel a kedveseddel, akkor meg beléd megy az a sok ugyanolyan baci, amit egyébként kipisil. Van előváladék is, no meg, nem sok pasi sikálja abszolút fényesre az aktus előtt a farkát, akkor se, ha zuhanyozik előtte :P
Az olyankor már nem zavar, csak ha a kilincsen van, és kézzel fogod meg? (ahol még a bőrhám is véd, tehát nem kerül bele a véráramba - ezért nem dobják fel a talpukat az autószerelők, akik minden nap összeolajozzák a kezüket)
De egy másik példa, amit egy szexuálpszichológustól hallottam: Ő egy olyan példát hozott, hogy a nő azért nem akart hallani az orális szexről, mert hát ott a férje pisilni szokott.
Na, erre az öreg ezt mondta:
- Hölgyem, szokott ön csókolózni a férjével?
- Hát persze, hogy igen!
- Na, hát ott meg a férje hányni szokott...
Most ahelyett, hogy ezentúl az érintkezés minden formáját kerülnéd, inkább tarts önvizsgálatot :> Én nem tudlak megváltoztatni, változni csak magunktól tudunk. És néha kell is. Nekem is férfiként, ha nővel élek együtt, de neked is!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!