Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Egyéb kérdések » Egyetemen elengedhetetlen egy...

Egyetemen elengedhetetlen egy laptop?

Figyelt kérdés
Szeptembertől kezdem az egyetemet, és sajnos nincs laptopom. :/

2019. aug. 13. 01:40
 1/9 anonim ***** válasza:
59%

Én úgy tudom elég, ha otthon van egy akármilyen PC-d (igen, akár asztali)

De ha mégsem akkor javítsatok ki, nővéremtől hallottam ezt ^^"

2019. aug. 13. 02:01
 2/9 anonim ***** válasza:
100%

Nem elengedhetetlen. Nyilván ha kolis vagy/albérletben vagy, akkor nem tudod magaddal egy egész PC-t és minden kiegészítőjét hurcolni, így egy hordozható számítógép praktikus.

Napközben az előadások alatt is legfeljebb akkor tudod praktikusan használni, ha tudsz vakon tíz ujjal gépelni, különben nem bírnád a tempót tartani, és kézzel gyorsabb lenne jegyzetelni. Illetve vannak olyan szakok - pl. informatika, programozás -, ahol elméleti órán is előny, ha ott van előtted egy gép amin akár azonnal meg tudod nézni, kipróbálni, tesztelni, értelmezni amit épp tanítanak.

2019. aug. 13. 08:08
 3/9 anonim ***** válasza:
100%

Előadások alatt sokkal célszerűbb kézzel, papírra jegyzetelni. Természetesebb az agynak. Persze nem annyira gyors mintha gépelnél, de pont emiatt több ideje van az agyadnak feldolgozni amit leírsz. Jobban megmarad a tudás.

Ettől függetlenül nagyon hasznos egy laptop. Főleg amikor vannak üresjáratok az órarendedben, de nem tudsz/akarsz hazamenni a következő óráig. Írhatsz rajta beadandót, elektronikus jegyzeteket olvashatsz, mérnökin/infón programozhatsz, stb. Persze meg lehet csinálni a képzést laptop nélkül is, csak néha kellemetlen lehet amikor dolgozni szeretnél, de nem tudsz.

Nem kötelező hogy vegyél egyet még most azonnal. Kezdd el a képzést, kóstolj bele aztán ha úgy érzed hogy tényleg szükséged van rá akkor ruházz be egyre.

2019. aug. 13. 11:16
 4/9 anonim ***** válasza:
38%

Villamosmérnöki karon tanulok, az első félév közepén jöttem rá, hogy hoppá, kéne egy használható laptop...

Igaz már volt egy ~11 éves Fujitsu-Siemens, mind a mai napig működik, de napi használatra már gyenge...

Habár bejárós vagyok, de pl sokat alszom nagymamámnál, illetve előre gondolkodtam: mi lesz, ha több lyukasórám lesz? Már az előző félévben is volt, de most a harmadik még több... Pl lesz olyan napom ősszel, hogy 8-18-ig van órám, s közben van 3-4 órám üresen... Sajnos nem sikerült jól felvenni a tárgyakat, így is csoda, hogy minden kurzus megvan...

Végül egy használt, felújított üzleti laptopot vettem, egy pár éves Dell Latitude gépet mindennel együtt (kivéve SSD. De egy használható 120 gigásat már 10 ropiért találhatsz) 55 ezer forintért. Tudtamm, hogy ezeket a gépeket agyonütni sem lehet és újonnan 3-szor annyiért is kétes a laptopok minősége...

A laptop vásárlásakor azok voltak a fő szempontjaim, hogy legyen jó az akkuja, legyen jó minőségű, legyen rá garancia, viszonylag erős processzor, legalább 4GB ram. A videóteljesítmény nem számít.

Annyira, hogy a régi Fujitsu-Siemens lekörözi játékban... De minden másban a Dell a jobb.

Egyébként egyelőre a Tina, CodeBlocks, Matlab, Office, pdf szoftvereket használom rajta.

Ha végeztem a tanulással/csak szórakozni akarok, netezni szoktam rajta (GYIK, FB, Youtube...), pár régi játékot is elvisz low-mediumon.

19F

2019. aug. 13. 14:42
 5/9 anonim ***** válasza:
84%

Ja, és előadásokon mindig füzetbe szoktam jegyzetelni...

Számomra gyorsabb, illetve jobban rögzül.

(Előző)

2019. aug. 13. 14:44
 6/9 anonim ***** válasza:
86%
Én pl formatrervezö szakon vagyok itt elengedhetetlen, hogy legyen laptopunk mert 3D tervezöprogramokban kell sokat dolgozni.
2019. aug. 13. 15:10
 7/9 anonim válasza:
100%
Szerintem nagyon jó ha van, de ahogyan azt előttem is leírták, az is eléggé számít, hogy milyen szakon vagy. Én pl. biológia szakon vagyok, így szinte mindig füzetbe jegyzetelek, mert az ábrákat, rajzokat, diagramokat, képleteket stb. nem tudom a gépbe beírni. Otthon meg már nincs kedvem kikeresgetni ezeket. De jól jön a laptop, mert a NEPTUN-os dolgokat, meg más adminisztrációkat ezen intézem. Illetve -nem tudom más szakon hogy van- nálunk sok anyagot a netre töltenek fel. Szóval és is azt mondom, hogy egy állandó PC elengedhetetlen (és még jobb ha ez egy saját laptop).
2019. aug. 13. 19:12
 8/9 anonim ***** válasza:
50%
Most mi a fenéért lettem lepontozva? :D
2019. aug. 14. 12:03
 9/9 anonim válasza:
67%
#8 mert rengeteg idióta jár ide pontozni
2019. aug. 14. 12:11

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!