Egyetemen informatika szakon elengedhetetlen egy laptop?
Nem a laptopon van a hangsúly, hanem hogy napi szinten hozzáférésed legyen a számítógéphez, internethez. Beadandó feladatok, aztán egy csomó tananyagot pdf formába fognak a tanárok a honlapokra feltölteni, informatika szakon programozásból is vannak beadandó feladatok.
Tehát ha másik városban fogsz tanulni, mint ahol most vagy, és kollégista/albérletes leszel, akkor nagyon erősen ajánlott egy laptop vagy számítógép a koliba/albérletbe igen. De ez nem csak az infó szakon van így, hanem szinte az összes szakon ma már.
Ma már bármilyen egyetemen elengedhetetlen. Ha azonos városban élsz, akkor lehet pc is, de ha utazgatsz, akkor praktikusabb a laptop, mert nem vesztegeted el az órákat.
Vagy pc és tablet, én most ezen gondolkozom, bár nem infó szakon vagyok.
Én mérnöki szakon vagyok, bár nem informatikán. Tény, hogy minden felsőoktatási szakon jól jön, ha van egy saját számítógéped/laptopod, nem kell mindenért könyvtárba vagy közös infó terembe rohangálni, ilyesmik, ha valamit meg akarsz tudni.
Továbbá én mérnök hallgatóként kényelmesebbnek tartom a laptopot, mivel sok évközihez kell a számítógép, rajzolni kell, szerkeszteni. Kényelmesebb ha hétvégére gépestől tudom hazahozni a "melót" és nem pendrive-val kell szenvedni, aztán vagy ráraksz mindent vagy nem, de a jellemző inkább az, hogy mindig az nincs rajta, ami éppen hirtelen de jó lenne, ha ott lenne. :)
Ilyen szempontból egyértelműen KÉNYELMES ha van, de mindent meg lehet oldani anélkül is, ha éppen nincs keret rá.
ELTE IK-s vagyok, elég kevés olyan embert ismerek tőlünk, akinek nincs laptopja, de nem létszükséglet.
De valamilyen számítógép elengedhetetlen.
Én többnyire az itthoni PC-t szoktam használni, kényelmesebb, mint a laposom. (Azért több, mint duplája a képernyő és jobb egér+billentyűzet van itthon... :) )
Mindazonáltal NAGYON HASZNOS tud lenni, ha az embernél van egy laptop, amit elő tud kapni, ha kell. (Érdekes módon kb minden gólya általában pár hét után beszerez egyet. :) )
+ Előnyös akkor is, ha esetleg a gépteremben a gép megmakacsolja magát, vagy valamit gyorsan el kell intézni és az ember lusta vagy nem tud lemenni a közös gépterembe valami miatt.
Összegezve:
Nem elengedhetetlen, csak erősen ajánlott.
Amúgy mostanában egész jó árakon lehet már kapni korrekt kis gépeket!
Ha a kérdésed arra irányul, hogy órákon azon jegyzetelsz, azt mondom, hatásosabb a füzet+toll kombó, vagy jegyzettömb, amelyik szimpatikusabb neked. Akkor jegyzetelj a gépbe, ha tudsz gépírni, de ha kell rajzolni is valamit, vagy képletet felírni, már elástad magad, mert mire megcsinálod te is, lemaradtál. Kézzel írni kényelmesebb és gyorsabb órán.
A többiek pedig jól leírták, hogy egy laptop nem szükséges, ha minden nap haza tudsz menni és van otthon PC. Ha kolis/albérletes vagy, könnyebb cipelni a laptopot.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!