Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Egyéb kérdések » Most szombaton 10-én mi az,...

Most szombaton 10-én mi az, hogy be kell menni dolgozni, mert munkanap? Mi ez? Elveszik az ember szabadnapját? Ez meg fog térülni? Nehogy már minusz egy szabadnapom legyen ugyanannyi fizetésért miközben szombaton nem is kéne bemenni eredetileg.

Figyelt kérdés

2019. aug. 8. 10:58
 1/10 A kérdező kommentje:
És ha le kell dolgozni valami napot max, akkor milyen napot??? Semmi ünnep nem volt
2019. aug. 8. 10:59
 2/10 anonim ***** válasza:
100%
Nagyon tudatlan vagy. Az augusztus 19-ét kell bedolgozni, hogy legyen egy 4 napos hosszú hétvégéd. Mit nem lehet ezen érteni?
2019. aug. 8. 11:01
 3/10 A kérdező kommentje:
Meg ne öljél már...köszi
2019. aug. 8. 11:05
 4/10 anonim ***** válasza:
100%
Kapaszkodj meg! Decemberben is lesz 2 szombati munkanap.
2019. aug. 8. 11:09
 5/10 anonim ***** válasza:
100%

Eddig barlangban éltél? Mikor iskolás voltál, akkor is voltak szombati tanítási napok, amikor a munkaszüneti nap a hét közepére esik, ezért az előtte vagy utána lévő munkanapot átteszik egy szombatra, cserébe kapsz egy 4 napos hosszú hétvégét.

A munkahelyeden is ugyanez történik, fura hogy teszed a hülyét, mint akinek ez lesz élete első ledolgozandó szombatja.

2019. aug. 8. 11:27
 6/10 anonim ***** válasza:
100%
Ha nem tetszik, vehetsz ki szabit. Most már nem biztos, mert általában 2 héttel előre kell szólni, de a két decemberire még bőven időben vagy.
2019. aug. 8. 11:33
 7/10 anonim ***** válasza:
100%
Ugyanannyi szabadnapod van. Augusztus 19 helyett dolgozol szombaton.
2019. aug. 8. 12:09
 8/10 TappancsMancs ***** válasza:
100%
Egyébként ha máskor egy ilyenben bizonytalan vagy, akkor írd be keresőbe, hogy "2019 munkaszüneti napok" és fogsz találni éves táblázatokat és, hogy mit mikor kell ledolgozni. Jól jöhet még.
2019. aug. 8. 17:04
 9/10 anonim ***** válasza:
100%

Nincs szándékomban „megölni”. (Nyilván, nem is tudnám megtenni, de még a lelked sem akarom megölni.)

Nem tudom viszont megtenni, hogy ne csodálkozzam.

Magyarországon több mint 40 éve van munkanapcsere.

Az indoka az, hogy ha a hétvégi szabad-, pihenőnapo(ka)t csak egy nap választja el a munkaszüneti naptól (köznyelvben: ünnepnaptól), akkor azon az egy napon ne kelljen dolgozni, ugyanis ezeken a napokon erősen gyenge teljesítmény volt minden munkaterületen. Például, kimutatták a más munkanapokhoz képesti rendkívül alacsony energiafelhasználást a termelőüzemekben.

És, tanítási időszakokban ehhez igazították a tanítási napokat is.

Nem értem, hogy mi lepett meg 2019. augusztusában?

Mindenképp tapasztalnod kellett. Például, ügyfélszolgálatok, pénzintézetek, posták stb. nyitva tartásában, közösségi közlekedésben, parkolási fizetés kötelezettségben stb.

Csak két példa:

- egy bank nyitva tartásának módosulása: [link]

- egy busztársaság menetrendjének módosulása: [link]

Nagyon korán, az utóbbi években már nyáron megjelenik a miniszteri rendelet a következő évi munkanapcserékről. Így biztosítják a munkáltatók, közlekedési társaságok, munkavállalók felkészülési lehetőségét.

A 2019. évre vonatkozó rendelet: [link]

A 2020. évre vonatkozó rendelet: [link]

És, nem mellékesen, nem értem bérrel kapcsolatos háborgásod sem. Aki havibéres, ebben az évben, júniusban 19 napot (152 órát), júliusban 23 napot (184 órát) dolgozott ugyanazért a bérért.

2019. aug. 8. 20:57
 10/10 anonim ***** válasza:

Nem öllek meg, de az emberiség szégyene ez a kérdés.

Én nem bírnék szembenézni magammal, ha ilyet kérdeznék.

2019. aug. 12. 02:27

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!