Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Egyéb kérdések » Ha ünnepnapon és az előtte...

Sandor057 kérdése:

Ha ünnepnapon és az előtte vagy utána lévő "kötő napon" dolgozom, kell-e dolgoznom az azt ledolgozó szombati munkanapon?

Figyelt kérdés

Kissé kifejtve a dolgot, a helyzet a következő. Vegyük 2019. augusztus 20-át. Augusztus 20-a, mint ünnepnap, augusztus 19-e pedig, mint ünnepnapot a hétvégével összekötő nap, szabadnap. 19-ét ledolgozandó munkanap 10-e szombat. Vagyis, értelmezésem szerint az lenne, amennyiben 19-én nem dolgoznék. A cégnél, ahol dolgozom, a szolgáltatás típusa miatt, a külföldi munkanapokhoz igazodunk. Azt kérik azonban tőlünk, hogy dolgozzunk (vagy vegyünk ki szabadnapot) a szombati munkanapokon amellett, hogy az ünnep- és "kötő" napokon bejövünk dolgozni.

A Munka Törvénykönyvét próbáltam ezzel kapcsolatban vizsgálgatni, azonban nem találtam olyan részt, amely ezzel az adott helyzettel foglalkozna. Tudna valaki segíteni, esetlegesen a törvény szövegéből alátámasztva, hogy ebben az esetben a szombat ledolgozandó-e, vagy sem?

Köszönet a segítségért!

2019. aug. 7. 11:07
 1/1 anonim válasza:
Én is dolgozom szombaton, 19-én pedig 24h-s ügyeletben leszek. 3szorosan dolgozom le azt a hétfőt... Ez ilyen. Nem törvénytelen. Sajnos
2019. aug. 7. 19:38

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!