Nem okoz túl nagy problémát sok műanyag csomagolás papírra cserélése?
Éppenhogy nem kell sok fát kivágni, mert a papír kiválóan recirkuláltatható. A fát pedig újra lehet ültetni.
Egyébként a sok műanyag zacskó, bevásárlószatyor helyett vehetsz pl. szövet szatyrot, vagy vesszőkosarat. Nekem 20-25 éve megvannak, és már akkor tudatosan nem voltam hajlandó elfogadni a tesco és hasonló helyen adott ingyen tasakokat stb., amikor mindenki számára természetes volt, hogy van.
Ha már fa: a háromnapos eldobható méregdrágán adott fenyők (karácsony) helyett pl. nagyon is kiváló a műanyag fenyő, amit évekig lehet használni, utána pedig könnyen lebomlik vagy elégethető, recirkuláltatható. Majdnem 15 évig volt egyetlen műfenyőm. Szerinted hány fát mentettem meg a kivágástól?
A papír tök jól újrahasznosítható, plusz a normális erdőgazdálkodás teljesen fenntartható, csak azzal van gond, mikor ész nélkül nyomják a tarvágást, és utána úgy hagyják...
Fagyasztott áruhoz a doboz kiváló választás, én az üveget szeretem mert számomra praktikusabb, de ha sok évig használod, akkor a műanyag doboz is jó.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!