Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Egyéb kérdések » Nem okoz túl nagy problémát...

Nem okoz túl nagy problémát sok műanyag csomagolás papírra cserélése?

Figyelt kérdés
Jó dolognak tartom az eldobható műanyag egyre kevésbé használatát, de legtöbb esetben papírral helyettesítik ezeket. (Pl műanyag evőeszközök, tálca helyett papír tálca, boltban zacskó helyett a peksütikhez papír tasak) Amihez viszont rengeteg fát kell kivágni, ami már jelenleg is hatalmas mértékű és nem fenntartható. Ez mennyire valós probléma? Mivel lehetne még helyettesíteni? (Gyümölcsöt és péksütit persze lehet saját vászoncsomagolásba tenni, de mi a helyzet mondjuk a fagyasztott árukkal, stb.?)
2019. aug. 6. 16:55
 1/2 anonim ***** válasza:
100%

Éppenhogy nem kell sok fát kivágni, mert a papír kiválóan recirkuláltatható. A fát pedig újra lehet ültetni.

Egyébként a sok műanyag zacskó, bevásárlószatyor helyett vehetsz pl. szövet szatyrot, vagy vesszőkosarat. Nekem 20-25 éve megvannak, és már akkor tudatosan nem voltam hajlandó elfogadni a tesco és hasonló helyen adott ingyen tasakokat stb., amikor mindenki számára természetes volt, hogy van.

Ha már fa: a háromnapos eldobható méregdrágán adott fenyők (karácsony) helyett pl. nagyon is kiváló a műanyag fenyő, amit évekig lehet használni, utána pedig könnyen lebomlik vagy elégethető, recirkuláltatható. Majdnem 15 évig volt egyetlen műfenyőm. Szerinted hány fát mentettem meg a kivágástól?

2019. aug. 6. 17:14
 2/2 anonim ***** válasza:
100%

A papír tök jól újrahasznosítható, plusz a normális erdőgazdálkodás teljesen fenntartható, csak azzal van gond, mikor ész nélkül nyomják a tarvágást, és utána úgy hagyják...

Fagyasztott áruhoz a doboz kiváló választás, én az üveget szeretem mert számomra praktikusabb, de ha sok évig használod, akkor a műanyag doboz is jó.

2019. aug. 12. 12:18

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!