Gyermekeknél, hogyha lemegy a vércukorszint mit lehet tenni? Folyt.
Olyan ételeket kellene neki adni, amik laktatóak és lassabban illetve kevésbé emelik meg a vércukorszintet. Ha válogatós is, akkor nyilván nem egyszerű, de ti tudjátok, mi az, amit szívesen megeszik. Pl. ha szendvicset csomagoltok, legyen benne sok fehérje (pl. főtt tojás, sajt, szalámi), vaj, esetleg magvas zsemle legyen az alap. Vihet magával kefírt, olajos magokat is (ha szereti) arra az esetre, ha a benti kaját nem eszi meg. Cukros ételt, italt, bolti péksütit inkább ne egyen.
Amúgy ismerős a szitu, a fiam is ingerült lesz, ha éhes, evés után pedig látványosan jobb a kedve és a viselkedése. (Ő is válogatós, van, hogy semmit sem eszik az ebédből, tízórait és uzsonnát otthonról visz, így azt megeszi.) Én is hajlamos vagyok rá, de amióta odafigyelek a vércukromra (pl. nem eszek cukros-lisztes ételeket), azóta sokkal kiegyensúlyozottabb vagyok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!