Kezdőoldal » Egészség » Táplálkozás » Hányingerre ébredtem éjszaka,...

Hányingerre ébredtem éjszaka, mitől lehetett ez, volt valakinek hasonló?

Figyelt kérdés

Éjjel 2 körül erős hányingerre ébredtem, de tényleg annyira,mint amit már követlen hányás előtt fél perccel érez az ember. Ki is szaladtam a fürdőszobába, de ,,félúton", el is múlt, így vissza is feküdtem. Soha nem volt még ilyen, mikor valamivel elrontom a gyomrom, vagy vírus van, akkor is legalább egy fél órával előtte nagyon fáj a gyomrom, nem ilyen hírtelen jön rám.

Aztán ma éjszaka többször ilyen nem volt, de a torkom sokáig kapart, mert szó szerint ,,megindult felfele a sav", ébredéskor. Este csak dinnyét ettem, nehéz kaját nem, bár azt tudni kell, hogy alapvetően sajnos szeretem a csípős/savanyú ételeket, és tegnap napközben is ettem csípős szószt, meg ittam limonádét stb. Refluxos tudtommal nem vagyok, talán kicsit, bár nem záródik tökéletesen a gyomorszájam, könnyen böfögök/hányok, és néha marja kicsit a sav a nyelőcsövemet reggel, de akkor is, ilyen erőteljesen ez még nem fordult elő. Talán azt fontos megemlíteni, hogy most vizsgaidőszakom van, rettenetesen sok a stressz, és elég rendszertelenül élek, alszom/eszem stb. Terhes nem vagyok, és ráadásul meg is jött reggelre. Kicsit megijedtem, és nem azt várom, hogy majd más ,,diagnosztizáljon", mert kedden elmegyek az orvoshoz, csak kíváncsi vagyok másnál volt e ilyen, mi váltotta ezt ki, vagy van e valami ötlet?

Egyébként most viszonylag jól vagyok.

Kérem, csak olyan írjon, aki képes nem trollkodva, beszólva, normális hangnemben válaszolni! Köszönöm!

2019. jún. 8. 12:21
 1/9 anonim ***** válasza:
72%

A dinnye simán tud ilyesmit okozni, pláne ha napközben még csípős kaját is eszel, illetve a limonádéban levő citrom is erősen savasít. Plusz még meg is jött, tehát a hormonok is erősen dolgoznak most benned.

Ennyi minden után annak örülj, hogy végül mégsem hánytál és hasmenésed sincsen :D Simán beleférne mindkettő.

2019. jún. 8. 12:28
 2/9 A kérdező kommentje:
Köszi a választ. Igen, ez így látatlanba olvasva, mind épp elégnek tűnik a hányingerhez, tudom. Csak ismerem a szervezetem, és mindig bírta a gyűrődést, ki tudja, lehet, hogy most sokallt be.
2019. jún. 8. 12:32
 3/9 anonim ***** válasza:
100%
Sok volt a sav napközben. Nagymamám erre egy kiskanál szódabikarbónát evett, de gyógyszertárban is van pl. Rennie.
2019. jún. 8. 12:33
 4/9 anonim ***** válasza:
100%
És a stressz is lehet benne tényező, én is vizsgáztam mostanában, 2-3 alkalommal előfordult velem is az ilyen, pedig orvos is mondta, hogy nincs reflux.
2019. jún. 8. 12:34
 5/9 anonim ***** válasza:
77%
Ne egyél este sok dinnyét. Amiket leírtál, bőven megmagyarázzák, miért történhetett ez.
2019. jún. 8. 14:09
 6/9 anonim ***** válasza:

Korod? Magasságod? Tömeged?

Ezt simán kiválthatja a menzesz.

2019. jún. 9. 09:43
 7/9 A kérdező kommentje:
25 éves, 174 cm 60-61 kg vagyok.
2019. jún. 9. 22:54
 8/9 anonim ***** válasza:
Az teljesen rendben van akkor.
2019. jún. 10. 08:58
 9/9 anonim ***** válasza:
A sok stressz az oka.
2019. jún. 10. 09:42

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!