Reggeli étvágytalanság, levertség. Mit tegyek?
Általában jó evő vagyok, de reggelente nem mindig ment jól, sose. Volt egy súlyos betegségem, amikor sokat fogytam, azóta enyhén mániákus evő lettem. Sovány testalkatú vagyok amúgy. Kb. egy hete étvágytalanság, émelygés, hányinger jött rám, pár napig alig ettem, azóta lassanként de jobb. Két okom is lehet külön-külön vagy akár együtt is: érzelmi nyomás illetve romlott kínai kaja, kb. egy időben. Most már tudok enni, de nem annyit amennyit szeretnék, és nem is esik jól, nem kívánom, de megeszem. Reggelente viszont mindig rosszabb, ráadásul mindig frusztrálom magam evés előtt azzal, hogy ez most fog-e menni.
Orvosnál voltam, nem nagyon tudott semmit mondani mert igazából semmi tünetem, és egy régebbi betegség miatt amúgy is rendszeres kontroll alatt állok.
Szerintetek mit tudok kezdeni ezzel?
Ne annyit egyél, amennyit "szeretnél", hanem amennyi jól esik. Nagy melegben amúgy is kevésbé kívánja a kaját az ember, akkor is könnyebb cuccokat, ez normális.
A reggeli étvágytalanságra meg az a megoldás, hogy megvárod, míg elmúlik. Én sosem tudok felkelés után enni, 1-2 órával később viszont már bármit megennék. Nem hinném, hogy ezzel bármi kárt okoznék magamnak, hiszen nem hagyom ki a reggelit.
Ne csinálj ilyen nagy ügyet az evésből, akkor egyél, ha éhes vagy. (Hacsak nem vagy cukorbeteg.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!