Kezdőoldal » Egészség » Táplálkozás » Nagyon keveset és rendszertele...

Nagyon keveset és rendszertelenül eszem, hogy tudnám normalizálni az étkezéseim?

Figyelt kérdés

A suliban általában eszek 2 szelet kenyeret vajjal és valami zöldséggel, délután meg egy tányér főtt kaját. Ennyi az egész napi kajám. A hétvégéim egész jók, akkor reggelizek, és néha vacsorázok is. Tudom, ez így nagyon egészségtelen, és nem így kéne, és így, hogy hónapok óta így eszek, nagyon szarul vagyok. Sokszor fáj a fejem, szédülök...

De a suliba nem tudok főtt kaját vinni, mert az macerás (meg büdös), és... Ja, sok bajom van.

Mivel későn ebédelek, vacsorázni már nem bírok, reggelizni nincs időm.

Lassan itt a nyár, ajjor valószínűleg jobb lesz a helyzet, de van még másfél hónapom, és nem akarok elájulni

Van valami tippetek, hogy hogy tudnék normálisan enni?

2019. ápr. 27. 18:24
 1/3 anonim ***** válasza:

Pár perccel korábban kelsz. Összedobsz egy szendvicset. Ezt meg tudod enni út közben. Ez kevés idő, egyből kicsit rendezi a programot.

Nem tudom az anyagi helyzetedet, de az iskolai menza egy elfogadható megoldás lehet az ebédre. (ha problémás, akkor marad a bevitt ebéd, ami szintén ehet szendvics)

Ha az ebéd időpontjára (és adagjára) odafigyelsz, akkor a vacsora sem marad ki.

2019. ápr. 27. 18:34
 2/3 A kérdező kommentje:
A sulimenzát inkább kihagyom, ha van választási lehetőségem (és szerencsére van). Az ebéddel az a gond, hogy viszonylag későn érek haza, és akkor nem tudom, tizenegykor tudnék vacsorázni
2019. ápr. 27. 19:12
 3/3 anonim ***** válasza:

A vajas kenyérre dobj rá még egy szelet sajtot, sonkát és főtt tojást. Vigyél két adagot, egyik a tízórai, másik az ebéd. Vihetsz mellé gyümölcsöket is, pl. alma, banán.

Ha rosszul leszel, amikor megéhezel (szédülés, gyengeség, hirtelen leizzadás, ájulás közeli állapot), akkor a vércukrodra is oda kellene figyelned. Ez esetben ne vigyél kenyeret, csak a többit, amit felsoroltam, zöldségekkel együtt egy kis dobozban, annyit, amennyivel jól tudsz lakni. Szerintem ezek nem büdösek :)

Vihetsz még pl. egy doboz (kupakos) kefírt, olajos magvakat is. Ezek nagyon jól csillapítják az étvágyat, és nem nagyon emelik a vércukorszintet.

Aztán otthon megeszed az ebédedet, és ha este már nem vagy éhes, nem muszáj enni.

2019. ápr. 28. 14:41

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!