Nagyon keveset és rendszertelenül eszem, hogy tudnám normalizálni az étkezéseim?
A suliban általában eszek 2 szelet kenyeret vajjal és valami zöldséggel, délután meg egy tányér főtt kaját. Ennyi az egész napi kajám. A hétvégéim egész jók, akkor reggelizek, és néha vacsorázok is. Tudom, ez így nagyon egészségtelen, és nem így kéne, és így, hogy hónapok óta így eszek, nagyon szarul vagyok. Sokszor fáj a fejem, szédülök...
De a suliba nem tudok főtt kaját vinni, mert az macerás (meg büdös), és... Ja, sok bajom van.
Mivel későn ebédelek, vacsorázni már nem bírok, reggelizni nincs időm.
Lassan itt a nyár, ajjor valószínűleg jobb lesz a helyzet, de van még másfél hónapom, és nem akarok elájulni
Van valami tippetek, hogy hogy tudnék normálisan enni?
Pár perccel korábban kelsz. Összedobsz egy szendvicset. Ezt meg tudod enni út közben. Ez kevés idő, egyből kicsit rendezi a programot.
Nem tudom az anyagi helyzetedet, de az iskolai menza egy elfogadható megoldás lehet az ebédre. (ha problémás, akkor marad a bevitt ebéd, ami szintén ehet szendvics)
Ha az ebéd időpontjára (és adagjára) odafigyelsz, akkor a vacsora sem marad ki.
A vajas kenyérre dobj rá még egy szelet sajtot, sonkát és főtt tojást. Vigyél két adagot, egyik a tízórai, másik az ebéd. Vihetsz mellé gyümölcsöket is, pl. alma, banán.
Ha rosszul leszel, amikor megéhezel (szédülés, gyengeség, hirtelen leizzadás, ájulás közeli állapot), akkor a vércukrodra is oda kellene figyelned. Ez esetben ne vigyél kenyeret, csak a többit, amit felsoroltam, zöldségekkel együtt egy kis dobozban, annyit, amennyivel jól tudsz lakni. Szerintem ezek nem büdösek :)
Vihetsz még pl. egy doboz (kupakos) kefírt, olajos magvakat is. Ezek nagyon jól csillapítják az étvágyat, és nem nagyon emelik a vércukorszintet.
Aztán otthon megeszed az ebédedet, és ha este már nem vagy éhes, nem muszáj enni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!