47 kilósan napi 1,5 liter víz?
Másfél liter víz is bőven elég. Sőt, mindenkinek más az igénye, nyilván nem mindegy, hogy ki hol tartózkodik és mit végez a nap nagy részében. Ha ülsz egy hűvös teremben, irodában egész nap, akkor eleve kevesebb folyadékra van szüksége a szervezetednek, mint annak, aki mondjuk kint dolgozik, napon vagy folyamatosan fizikai munkát végez és izzad. De egyébként ezt a szervezet érzi, hogy mennyi folyadékra van szüksége. Valószínűleg te nyugiban ülsz egész nap és hűvösben vagy, ezért nem iszol több folyadékot. Akkor viszont a másfél liter folyadék is untig elég a szervezetednek.
Az én párom fizikai munkát végez, kint, tehát nyáron 30-40 fokos melegben. Míg én irodában dolgozom klímával. Ő iszik olyankor napi 4-5 liter folyadékot is akár, én meg 2 litert, max. 2,5 litert és mindketten egészségesek vagyunk. :)
Oké, köszönöm a választ, akkor nem törekszem 1,5-2 liternél több folyadékr Igen, amúgy gimnáziumba járok.
Hú akkor a ti példátok is bizonyítja, hogy nincs egy aranyszabály.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!