Közvélemény kutatást kell készítenem egy iskolai projekthez és ehhez kérném a segítségeteket? 5 kérdésre kéne válaszolni. Mert miért ne lenne kedved segíteni egy szegény diákon?
1-Meg szoktad nézni az étel összetevőit mielőtt megveszed?
2-Követsz valamilyen diétát? Miért? (vega, vegán, stb.)
3-Vannak olyan összetevők amik miatt nem veszel meg egy ételt? Mik? Miért?
4-Mit gondolsz az E-számokról? Miért?
5-A mesterséges vagy a természetes dolgok egészségesebbek (pl aszkorbinsav)? Miért?
1. Néha.
2. Nem.
3. Nincs.
4. Semmit.
5. A természetes.
1. Néha, de nem kell megnéznem ahhoz, hogy tudjam, hogy egészségtelen pl. a chips, csokis keksz, édességek...
A gyümölcsleveknél nézem meg a legtöbbször, de ott mindig
2. Próbálok, szeretnék
3. Sok cukor, zsír E, mert egészségtelenek és hízlalnak és én fogyni szeretnék
4. Egészségtelenek, nem tudok róluk sokkal többet. Ezek hozzáadott anyagok, szerintem.
5. Természetes, de ha beteg vagy, akkor nem elég gyümölcsöt meg zöldséget enned, hanem a gyógyszerekre is szükséged van.
Egyébként nem furcsa ez neked, hogy inkább itt kérdezősködsz és nem a családban, osztályban...
Mindig
Igyekszem, hogy kíméljem a szervezetem
Igen, és nem csak egyet, hanem többet sem (pl glutamát,...).
Jó dolog, hogy tudjuk, melyik a nemkívánatos adalék
A természeteset tartom annak, mivel a szervezet jobban tudja hasznosítani
1. Minden még nem próbált étel összetételét megnézem.
2. Vegetáriánus vagyok ízlésbeli és etikai okokból.
3. Zselatin (ld. fent), kárminnal színezett ételek (szintén), pálmaolaj (környezetvédelmi és egészségügyi megfontolásból), kimondhatatlan nevű, ismeretlen vegyianyagok (ilyennel elenyészően ritkán találkozom).
4. Semmi baj nincs velük, csak az idiótákat könnyű ijesztgetni a számokkal. Az oxigénnek, a C-vitaminnak, a klorofillnek, a szénnek is van E-száma, mégse retteg tőlük senki. A liszta legfurcsább elemeivel semmilyen élelmmiszerben nem találkoztam még.
5. Természetes forrásból minden egészségesebb, csak nem mindig könnyű hozzájuk jutni.
1. Igen, kivéve, ha már ismerem.
2. Low carb-nak mondanám. Korábbi betegségek miatt.
3. Tej, szója, glutén, tartósítószerek, ízfokozók, mesterséges édesítőszerek, a hozzáadott cukrot is igyekszem kerülni.
4. Vannak köztük hasznos, ártalmatlan és káros anyagok is. Kis rutinnal az ember elég gyorsan megjegyzi, mikre érdemes odafigyelni. Mivel elég kevés olyan ételt eszem, amiben van ilyen, azokban pedig tudom, mik vannak, nem sok gondot okoznak nekem.
5. A természetes, mert jobban hasznosul.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!