Valóban egészségesek ezek a csajos divat kaják (ilyen kása olyan zabkása, chia mag és társai) vagy csak divat az egész?
Eszméletlen divatja lett YouTube on is kolléganőm kezében is eszi ezeket az íztelen ládákat, magukat és társai nyilván íztelen mert ízesíteni kell gyümölccsel vagy valamilyen egyéb ízesítővel.
Olyan csodaszerek lennének ezek az anyagok ez kimutatták vizsgálatokkal vagy csak divat az egész én például ki nem állhatom őket Sose tudnék ilyen reggelit enni, nem tudom mi ebben a jó. Ha ez az egész azért van, mert kevés rosta fogyasztunk akkor szerintem más finom dolgokkal is be lehet vinni elég rostot
Igen, divat. Egyszerűen elhiszik az emberek, hogy ha ezt eszik, akkor egészségesek (és karcsúak) lesznek, de ez hamis képet ad az igazi egészséges táplálkozásról. Az egészséges táplálkozás valójában változatos és mérsékletes, minden van benne, és nem feltétlenül kell hozzá a világ másik végéről származó, a himalája lejtőiről szűz kezek által szedett szuper-food, pláne, hogy a legtöbb ilyen szuper-foodnak megvan hazai megfelelője.
A felsoroltak közül egyedül a zabkását védeném meg, bár ezzel is vannak fenntartásaim. A zabkása jó, ha néha ezt eszi az ember reggelire, házilag elkészítve, de amit a boltokban árulnak instant zabkása néven, azt messziről kerülni kell. Van a zacskóban egy maréknyi zab se, meg cukor, amit egyébként nem tennék bele, majd az egészet eladják 10x-es áron. Na ez a biznisz. Sokkal kifizetődőbb fél kilójával venni, és azt tesz bele az ember, amit akar. Azt pedig valóban megfigyeltem, hogy egy zsemlétől hamarabb éhes leszek, mint egy tál zabpehelytől, valószínűleg pont a rosttartalma miatt. Ettől függetlenül nem eszek minden reggel zabkását, mert mint ahogy írtam, az egészséges étrend a változatosságon alapul.
Én is nagyon szeretem a zabkását. Nem tudom, hogy készítitek el, hogy ilyen rossz, bár lehet csak ízlés kérdése.
Tejjel felforralom, amíg kása állaga lesz (nyilván :D). Megszórom őrölt fahéjjal, vágok bele banánt, reszelek almát, néha mézet is rakok bele.
"nyilván íztelen mert ízesíteni kell gyümölccsel" = Amikor főzöl nem szoktad sózni, fűszerezni az ételeket?
"És tényleg mit szeretsz benne mert szerintem totál íztelen?"
Nem tudom, mit szeretek benne. Nekem nem ízetlen, szerintem jó ízű. Nem mindenkinek egyforma az ízlése.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!