Ha nem akarok lemondani semmilyen ételről, hogyan kezeljem a refluxot?
Mindig is imádtam enni, mert szeretem a finom ételeket,ízeket és mert mindig vékonyka voltam, genetikámból adódóan alig híztam. Most kb ideális testsúlyom van, de még lenne hova formásodni..
A gond az, hogy refluxos tüneteim kezdtek lenni. Legalábbis voltak, mostanában, ahogy már nem szedek antibiotikumot valamivel jobb, és megemeltem az ágyat már nem érzem a garatomban a savas gyomortartalmat.
Még mindig vannak dolgok, amiktől ég a gyomrom, pl a hagymát már nem birom, ezt hanyagolom is,pedig szerettem...
Próbálok nem enni rögtön lefekvés előtt, viszont a savasságot okozó ételeket én nem birnám mellőzni. Kenyeret eszek szinte mindennel, a spagettik a kedveneim és a gyümölcsök,zöldségek mindennaposak. Ha ezeket nem ehetném, akkor nem is tudnék mit enni:(
Ha nem szeretném ezeket mellőzni, akkor hogyan kezelhetném másképp a refluxot? Mindennapos gyógyszerezést sem szeretnék... Probiotikumok segitenek?
A húsleves is savasít.
Ezt nem fogod tudni így megoldani. Életmód váltás kell, azaz kaja stop. Finomított marhaságokat el kell hagyni, szénsavasat is, de a gyümi maradhat.
Szia. Nálam epés refluxot diagnosztizáltak kb. 2 éve. Sajnos én is olyan vagyok, mint te, nem tudok lemondani ételekről, viszont a szénsavas üdítőkről muszáj volt, csak víz, vagy max.napi 2 pohár gyümilé, tea.
Hozzáteszem, hogy nekem Quamatelt kell szednem, mert a savtól olyan erős görcseim vannak, hogy alig bírom.
Lefekvés előtt én is szoktam enni, de csak valami könnyű ételt és tejet iszok utána. A tej sokat segít.
Ha nem erősek a refluxos tüneteid a Renie (nem tudom, hogyan kell írni) lehetséges, hogy hatna (nem vényköteles). Én nem próbáltam mert nekem az elejétől erőteljesek voltak a tünetek.
Tésztaféléket én is eszek, sőt mindent meglehetősen fűszeresen mert csak így tudom megenni. Viszont ha almát eszek, esetleg narancsot, akkor is felerősödik a reflux, valamint alkohol, dohányzás hatására is (bár én nem sűrűn élek egyikkel sem).
Amit nem javaslok az a citromlé még, az iszonyatos. Zöldségekkel egyikkel sincs bajom, én a hagymát is nagyon szeretem és nem is érzem, hogy ártana.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!