Valakinek a gyereke csinált ilyet? (Hosszú lesz)
Figyelt kérdés
November ota a most 22 honapos kislanyom alkalmankent felrenyelt. Akkor meg azt hittuk, hogy moho, vagy kapkod, de nem. Most az elmult hetekben ez fokozodott. Egyre gyakoribb lett, heti 2-3 nap volt, de most mar heti 4-5 alkalom van,hogy napi 2szer is. A felrenyeles ugy zajlik, hogy barmibol es barmit felre nyel. Olyankor fuldoklik nem kap levegot. Tegnap mar annyira fuldoklott, hogy nem tudom elharapta- e a szajat vagy mitol de folyt a ver a szajabol. Ma voltunk surgosseggel utaltak be, anatomiailag rendben, bar az orrmandulaja hatalmas, de mas baja nincs, valami ott feszesebb neki( nincs nalam a papir a hazidoki elvette, holnap adja vissza, igy a potnos nevet nem tudom). A hazidoki szerint beidegzodes lehet a baj, de o se tudja, hogy azzal mit kezdnek. Volt tapasztalata valakinek ilyenne? Neurulogiara kuldtek tovabb, de a leghamarabbi idopont is majus eleje, addig pedig baj is tortenhet. A hazidokija holnap intezkedik, hogy meg a heten bejussunk, de a tudtalansag es a felelem nagyon megremiszt. Tapasztalara lennek kivancsi, sorstarsakra. Koszonom ha elolvastad.2019. márc. 18. 19:57
1/8 A kérdező kommentje:
Elnezest nem jo kategoriaba irtam ki
2019. márc. 18. 20:16
2/8 anonim válasza:
Valóban beidegzési zavarnak tűnik. Amit addig tudtok tenni míg eljuttok neurológushoz az az, hogy nem adtok neki nagyon száraz és darabos ételeket, illetve inkább kisebb falatokban adjátok oda neki.
3/8 anonim válasza:
Oh, ez durva. De mi vérzett neki? Nekem is nyelési nehézségem van, a legkönnyebb megenni a homogén állagú közepesen sűrű püréket, botmixerrel szinte bármit le tudsz mixelni neki. Amit nagyon nehéz enni: rágós hús, kemény étel, darabos leves (pl. húslevesben zöldségdarab, frankfurti leves), illetve én a vizet, folyékony dolgokat egyáltalán nem tudom meginni, süritöport használok hozzá, de ez nagyon egyéni, hogy valaki tud inni, vagy sem, nyelési zavarosoknál. Szerintem ameddig nem tudjátok mi a helyzet adj neki inkább püréket és nem mondjuk almadarabokat, ez így biztonságosabb.
4/8 A kérdező kommentje:
Koszonom a valaszokat, a beidegzodessel mit kezdenek?
Valoszinuleg orvos szerint, ahogy kohogott elharaphatta a szajat vagy a nyelvet.
Viztol, teatol, kukitol, rizstol barmitol felrenyel. De addig akkor inkabb pureseket adok neki es visszaterek, hogy en etetem ot. Felrenyel a proharbol, cumisuvegbol, cicibol, kanalbol vagy szlimplan ha eszik. Felelmetes nagyon es feltem is.
2019. márc. 18. 20:53
5/8 A kérdező kommentje:
Mentek a zold 👍
2019. márc. 18. 20:53
6/8 anonim válasza:
Vizet, teát nagyon nehéz meginni, valami sűrűbb kellene, én a nutricia nutilis powder-rel sűrítem az italokat, de az van ráírva, hogy 3 éves kor felettieknek adható, biztos van, amúgy csecsemőknek is készítmény, sőt ilyen a nutilis bébi sűrítő is, az refluxra van, de erre is jó lehet. A pufit én meg tudom enni, a rizst csak nagyon alaposan megrágva, azt szerintem nem tudja annyira megrágni egy gyerek. Normál italból csak a 100 százalékos paradicsomlé jó, az megfelelően sűrű, meg az 50 százalékos baracklé.
7/8 anonim válasza:
Az én kislányom koraszülött volt, és nagyon nehéz volt etetni sokáig. Nem tudott rendesen nyelni. Apró dolgokat, ropit, száraz kekszeket ne kapjon. Itatni cumisüvegből lehet óvatosan. Ne legyen óriási lyuk a cumin. Minden ételt nagyon pici falatokban kapjon mokkáskanállal, és lehetőleg csak pépeset. Az én gyerekem kinőtte.
8/8 A kérdező kommentje:
Koszonom a sok jo tanacsot, megfogadom. Amint van valami jelzem, hatha (bar ne legyen), de mas is ilyen helyzetben lesz, akkor neki is segitseg legyen ez a kerdes.
2019. márc. 18. 23:11
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!