Kezdőoldal » Egészség » Táplálkozás » Valakinek a gyereke csinált...

Valakinek a gyereke csinált ilyet? (Hosszú lesz)

Figyelt kérdés
November ota a most 22 honapos kislanyom alkalmankent felrenyelt. Akkor meg azt hittuk, hogy moho, vagy kapkod, de nem. Most az elmult hetekben ez fokozodott. Egyre gyakoribb lett, heti 2-3 nap volt, de most mar heti 4-5 alkalom van,hogy napi 2szer is. A felrenyeles ugy zajlik, hogy barmibol es barmit felre nyel. Olyankor fuldoklik nem kap levegot. Tegnap mar annyira fuldoklott, hogy nem tudom elharapta- e a szajat vagy mitol de folyt a ver a szajabol. Ma voltunk surgosseggel utaltak be, anatomiailag rendben, bar az orrmandulaja hatalmas, de mas baja nincs, valami ott feszesebb neki( nincs nalam a papir a hazidoki elvette, holnap adja vissza, igy a potnos nevet nem tudom). A hazidoki szerint beidegzodes lehet a baj, de o se tudja, hogy azzal mit kezdnek. Volt tapasztalata valakinek ilyenne? Neurulogiara kuldtek tovabb, de a leghamarabbi idopont is majus eleje, addig pedig baj is tortenhet. A hazidokija holnap intezkedik, hogy meg a heten bejussunk, de a tudtalansag es a felelem nagyon megremiszt. Tapasztalara lennek kivancsi, sorstarsakra. Koszonom ha elolvastad.

2019. márc. 18. 19:57
 1/8 A kérdező kommentje:
Elnezest nem jo kategoriaba irtam ki
2019. márc. 18. 20:16
 2/8 anonim ***** válasza:
100%
Valóban beidegzési zavarnak tűnik. Amit addig tudtok tenni míg eljuttok neurológushoz az az, hogy nem adtok neki nagyon száraz és darabos ételeket, illetve inkább kisebb falatokban adjátok oda neki.
2019. márc. 18. 20:29
 3/8 anonim ***** válasza:
100%
Oh, ez durva. De mi vérzett neki? Nekem is nyelési nehézségem van, a legkönnyebb megenni a homogén állagú közepesen sűrű püréket, botmixerrel szinte bármit le tudsz mixelni neki. Amit nagyon nehéz enni: rágós hús, kemény étel, darabos leves (pl. húslevesben zöldségdarab, frankfurti leves), illetve én a vizet, folyékony dolgokat egyáltalán nem tudom meginni, süritöport használok hozzá, de ez nagyon egyéni, hogy valaki tud inni, vagy sem, nyelési zavarosoknál. Szerintem ameddig nem tudjátok mi a helyzet adj neki inkább püréket és nem mondjuk almadarabokat, ez így biztonságosabb.
2019. márc. 18. 20:31
 4/8 A kérdező kommentje:

Koszonom a valaszokat, a beidegzodessel mit kezdenek?

Valoszinuleg orvos szerint, ahogy kohogott elharaphatta a szajat vagy a nyelvet.

Viztol, teatol, kukitol, rizstol barmitol felrenyel. De addig akkor inkabb pureseket adok neki es visszaterek, hogy en etetem ot. Felrenyel a proharbol, cumisuvegbol, cicibol, kanalbol vagy szlimplan ha eszik. Felelmetes nagyon es feltem is.

2019. márc. 18. 20:53
 5/8 A kérdező kommentje:
Mentek a zold 👍
2019. márc. 18. 20:53
 6/8 anonim ***** válasza:
100%
Vizet, teát nagyon nehéz meginni, valami sűrűbb kellene, én a nutricia nutilis powder-rel sűrítem az italokat, de az van ráírva, hogy 3 éves kor felettieknek adható, biztos van, amúgy csecsemőknek is készítmény, sőt ilyen a nutilis bébi sűrítő is, az refluxra van, de erre is jó lehet. A pufit én meg tudom enni, a rizst csak nagyon alaposan megrágva, azt szerintem nem tudja annyira megrágni egy gyerek. Normál italból csak a 100 százalékos paradicsomlé jó, az megfelelően sűrű, meg az 50 százalékos baracklé.
2019. márc. 18. 21:07
 7/8 anonim ***** válasza:
100%
Az én kislányom koraszülött volt, és nagyon nehéz volt etetni sokáig. Nem tudott rendesen nyelni. Apró dolgokat, ropit, száraz kekszeket ne kapjon. Itatni cumisüvegből lehet óvatosan. Ne legyen óriási lyuk a cumin. Minden ételt nagyon pici falatokban kapjon mokkáskanállal, és lehetőleg csak pépeset. Az én gyerekem kinőtte.
2019. márc. 18. 22:08
 8/8 A kérdező kommentje:
Koszonom a sok jo tanacsot, megfogadom. Amint van valami jelzem, hatha (bar ne legyen), de mas is ilyen helyzetben lesz, akkor neki is segitseg legyen ez a kerdes.
2019. márc. 18. 23:11

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!