Kezdőoldal » Egészség » Táplálkozás » Ha a gyorséttermi kaja valóban...

Ha a gyorséttermi kaja valóban nagyon hizlal akkor miért alig látni elhízott embert a gyorséttermekben?

Figyelt kérdés
Én elég gyakran járok gyorséttermekbe és megfigyeltem, hogy ott főleg vékony kisportolt, a mai trendeknek megfelelő embereket látni főleg, minden korosztályból. Kocsmákban pl. sokkal több kövér embert látni. Akkor miért nincsenek tele kövér emberekkel a gyorséttermek ha valóban annyira hizlal?

2019. márc. 18. 06:05
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
Hát azért, mert egy McMenu (Big Mac+krumpli+4 dl kóla) az 950 kcal, miközben pl egy gulyásleves kenyérrel 1000 kcal, pörkölt galuskával 1200 kcal, + 1 üveg sör még 215 kcal. Csirkemell rizzsel szintén 1000, gesztenyepüré 500, ahogy 2 túrós pali is vaníliaöntettel.
2019. márc. 18. 20:52
 12/14 A kérdező kommentje:
A megadott kalóriák számát sem kell amúgy szentírásnak venni.. a Schobert Norbi könyvében olvastam hogy ma a kalória számítás úgy megy, hogy egy üveg lombikba egy adott fajta élelmiszerből 100 gramm mennyiséget elégetnek gázlánggal és attól függően, hogy 1 perc alatt hány C fok hőt termel, az alapján határozzák meg, hogy hány kalória. Ezzel csak az a gond, hogy az emberi testben ilyen fokú belső égés egyszerűen nem lehetséges. Abba az ember bele is halna rögtön. De az legijesztőbb, hogy ezeket az adatokat megalapozott tényként kezelik az orvosok és a dietetikusok is, holott tisztában vannak azzal, hogy ezek a labor körülmények között végzett eredmények nem egyenlőek az emberi test által feldolgozott, elégetett értékekkel.
2019. márc. 18. 21:23
 13/14 anonim ***** válasza:
#9 Úgy tudom, ez tévhit, hogy a sör hizlal, azért hízol tőle, mert eszel mellé.
2019. márc. 18. 21:31
 14/14 anonim ***** válasza:

#12: ebben van igazság. Nem mindegy, miből jön a kalória. A feldolgozott ételek más hatással vannak a szervezetre, mint a természetes, nyers vagy kevésbé feldolgozott ételek (éhségérzet, jóllakás szempontjából is). Ez is magyarázhatja, miért okozhat elhízást, ha valaki túl sok gyorskaját eszik, de nem csak a gyorséttermekben lehet agyonfeldolgozott ételeket enni, tele vannak ilyenekkel a boltok is.

Az meg, hogy hányan kövérek az egy adott időpontban egy bizonyos gyorsétteremben üldögélő emberek közül, nem sokat árul el arról, hogy hosszabb távon mennyire hizlalnak (teszik tönkre az emésztést) ezek az ételek. Én évente 1-2-szer megyek be a KFC-be vagy a mekibe, ettől nyilván nem fogok elhízni, ahogy az az ember sem, aki hetente 1x tér be, és amúgy odafigyel a táplálkozására és/vagy sokat mozog.

2019. márc. 19. 12:00
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!