A vaj akkor mégis egészséges és azzal kell főzni?
Francia haverommal találkoztam és mondta szigorúan csak vaj.... Franciák csak vajjal főznek meg sok vajat esznek és mégis egészségesek tovább élnek..... Mondjuk igaz sok bort isznak...
Tehát ha sok állati zsírt eszek de mellé bort iszok naponta akkor nem leszek szív beteg és sokáig élek?
A rendszeres alkoholfogyasztástól egészen biztosan nem leszel egészségesebb. A vörösborban úgy tudom, a reszveratrol a jó (egy antioxidáns), de ez ugyanúgy megtalálható az áfonyában és az étcsokiban, edd inkább ezeket (nem kell ipari mennyiségben).
Nem értek egyet azzal, amikor egy étrendből kiragadnak egy összetevőt, hogy biztosan attól egészséges XY (különben is, mi van akkor, ha annak ELLENÉRE egészséges valaki? vagy valami mástól, amit NEM eszik/iszik?). Az étrend egésze számít, aminek lehet része a vaj is (nekem nincs vele bajom), de van még annyi más hasznos étel.
Nem egészséges és nem kellene sem sokat fogyasztani, sem azzal főzni. És nem beszéltél egyetlen francia barátoddal sem, hanem harmadszorra dobod fel ugyanazt a kérdést, mert elolvastad a wikipédián a francia paradoxon c. cikket, aztán pedig ezen az oldalon a válaszainkat azzal kapcsolatban, hogy a vörösbor segíti a telített zsír lebontását.
NAGYON unalmas már ez a napi zsír propaganda, tényleg abba lehetne már hagyni!
És a franciák sem csak vajjal főznek, olívaolajat is használnak sőt képzeld, a franciák sem mind egy kaptafára főznek, ott is vannak vegánok, ketogén étrendesek, paleósok, vegetáriánusok, low carbok, low fatesek, mint minden más országban. Nincs olyan, hogy minden francia csak így főz vagy úgy!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!