Kezdőoldal » Egészség » Táplálkozás » Főzésre a legjobb, legegészség...

Főzésre a legjobb, legegészségesebb zsír a szárnyas zsírok?

Figyelt kérdés

Olíva olaj lenmag olaj stb a legjobb olaj de hidegen salátákra mert hevítve káros dolgok keletkeznek. Napraforgó olaj jó lehet de szintén hevítve állítólag káros melléktermékek keletkeznek ahogy a kettös kötések szétesnek.

Kókusz zsír, sertés zsír jó lehet de viszonylag sok benne a telített zsírok amik szintén nem olyan jók állítólag. A kacsa liba zsír a legjobb szerintem mert kevesebb a telített zsírok de nem képződik olyan sok káros mellék termék hő hatására


2019. febr. 21. 18:51
1 2
 11/15 A kérdező kommentje:

10. Akkor gondolom Pados Gyula is buta aki azt állítja hogy 5, 10 százalékba befolyásolja a koleszterin bevitel a koleszterin szintet... Koleszterin mítosz megbukott!!!


[link]

2019. febr. 22. 21:25
 12/15 anonim ***** válasza:
Persze, egy orvos ezt állítja, és te el is hiszed. Pl. a DNS szerkezetét is 66 éve ismerik csak pontosan, akkor közölték folyóiratban, tehát 10-15 röpke éve még praktizáló orvos még egyetemi éveiben nem is tanulhatta, ma meg már ez az alapja mindennek. Én mint phd-s biológus is ezzel kezdtem az első sejtbiológia órán. Egy 80 éves orvos nem képzi magát, megtanulta 60 éve az egyetemen a dolgokat, és ott leragadt. SOsem engedném, hogy ilyen kezeljen engem. Csak az a baj, hogy ilyen beszűkült tudatú emberek, akik semmit sem értenek hozzá, de lusták utána nézni hiteles források között, elhiszik az első olyan infót, ami az ő igazukat egy picit is lefedi, úgy sarkítják, hogy tuti, hogy őket igazolja. Ámítsátok magatokat, nekem tök mindegy. De én évente nézemetem a koleszterin szintem, és nem magas, sem a vérnyomásom sem. pont
2019. febr. 23. 10:27
Hasznos számodra ez a válasz?
 13/15 A kérdező kommentje:
Én meg rengeteg szalonnát eszek és most mértem a koleszterinem és 5,2.... Érdekes...
2019. febr. 23. 11:22
 14/15 anonim ***** válasza:

Most komolyan Dr. Pados Gyulával jössz, aki a maga 82 életévével (tavaly hunyt el) mindent, csak nem a mai, modern kutatások eredményeit közölte? Kb. 30 évvel ezelőtti felfogás volt az, hogy a koleszterin nem befolyásolja a szervezetet, ott leragadt szegény.


Nyilván a hús-vagy éppen a tojáslobbi támogatta, a fene tudja, ahhoz el kellene olvasnom a könyveit (ott mindig jókat tudok röhögni rajta amikor megállapítják hogy a koleszterin nem ártalmas, készült a magyar tojás kft vagy hasonló megbízásából és finanszírozásából LOL).


Mellesleg a 2006-ban kiadott A nagy rizikófaktorok c. könyvében ő maga sorolja fel a CÍMLAPON a magas koleszterinszintet, mint a szív-és érrendszeri betegségek elsődleges okát, szóval nem kicsit kétszínű volt a bácsi.


"Kókusz zsír, sertés zsír jó lehet de viszonylag sok benne a telített zsírok amik szintén nem olyan jók állítólag. A kacsa liba zsír a legjobb szerintem mert kevesebb a telített zsírok de nem képződik olyan sok káros mellék termék hő hatására"


Ezt indokold már meg valamivel kérlek. Milyen káros anyag??


Az olajok/zsírok TELÍTŐDNEK, ha eléred a füstölési pontot, de ez már az olívaolajnál is a vajhoz hasonlóan 160 fok. Ha elfüstölöd a kaját, nyilvánvaló h. telítődnek a zsírok (az állati eleve telített, tehát alapvetően ugyanott indulsz, az már károsabb), ill. aromás meg policiklikus szénhidrogének keletkeznek, melyek rákkeltőek.

Nyilván vannak olajok magasabb füstölési ponttal, nem extraszűz olívában kell sütni. De normál konyhai használatnál ez a probléma nem áll fenn.


Szintén rizikós bármilyen zsiradék újrafelhevítése, mert ugyanaz történik fokozott mennyiségben, mint a füstöltési pont elérésekor (olaj vagy zsír újrafelhasználása sütésre, akár 1x is).

2019. febr. 23. 12:45
Hasznos számodra ez a válasz?
 15/15 anonim ***** válasza:
Kicsit gyanús, hogy a tiéd pont 5,2, amit a neten mindenhol az ideálisnak adnak meg a felső határnak, de nekem mindegy ha igaz, ha nem. Én tanultam biokémiát és atöbbit, hogy tudjam, hogy ez nem úgy működik, hogy most ezen a héten eszel sok zsírt és akkor felmegy a koleszterin szinted, ha nem eszel, akkor meg lemegy. Ez egy összetett folyamat, a vizsgálatokon nem véletlen mérnek külön triglicerid szintet és HDL-koleszterint is. De hogy ezek mit jelentenek, gondolom már nem tudod.
2019. febr. 23. 18:48
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!