Kávé vs. Energiaital? Szerintetek miert van?
a kavetol elkezdek remegni, beüt a koffein valoszinuleg. kb 10 ora elteltével is erzem a mekis jegeskave hatását...(hatás nem egyenlő azzal h ebren tart mert ugyanugy elalmosodom, egyszeruen faj a hasam nem jo közérzetem)
energiaitalnal nem tapasztaltam még ilyet pedig az elmeletileg erosebb. a kávésra valaki vmilyen magyarázatot tudna adni?
nem csak a mekisnel van ez (azert is irtam ezt mert ma ezt ittam es pl az gyengébb - a jegeskave - mint egy sima kave)
csak azt olvastam es hallottam hogy az energiaital erosebb ezert sem ertem/ertettem...
koszonom a válaszotokat! aki tud irjon még ha lehet
Nálam mindig az energia ital a gyengébb. Egy egyszerű energiaital kb. 2-3 órán át érezhető, míg egy kávé 6-7 óra, és sajnos a negatív hatásai még tovább (sokszor ugyanúgy elálmosodok, elfáradok, de nem enged aludni, például).
Egy jó köztes megoldásnak a yerba mate teát ("maté tea") találtam, ez egy Dél-amerikai, igen magas(!) koffeintartalmú tea. Más hatása van, mint a kávénak, nekem például sosem fáj tőle a fejem, és az mindent szétszakító pörgés helyett inkább csak egy lassabb, nyugodtabb energia löketet ad (habár inkább azt mondanám, hogy megszünteti a fáradtság érzését, ha fáradt vagyok "kitisztítja" az elmém, és ezek miatt érzem magam jobban).
Viszont ennek is a negatív hatása számomra az, hogy idővel ugyanúgy fáradt leszek, mintha nem ittam volna ilyet, viszont aludni sokszor ez sem enged.
A koffein egyébként nem éppen egy egészséges dolog. Ha beszélsz angolul, érdemes rákeresni a kávé/koffein negatív hatásaira; vannak pozitívak is, amiket mindenhol hallani, de a negatívak számomra messze elnyomják ezeket. Ezért is döntöttem a leszokás mellett, habár néha lecsúszik egy-egy kávé vagy maté tea.
ugyanez...bar az energiaital utan azt tapasztaltam eddig hogy hiaba telik el a 2-3 ora nem esek ossze ujra ezert is preferálná azt. A kave engem valojaban az íze miatt csábít allandoan :/
koszonom a segitseget es a teat is :) utana fogok olvasni hamarosan a negativ hatásoknak is :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!