Kezdőoldal » Egészség » Táplálkozás » Mennyit eszik egy anorexiás...

Mennyit eszik egy anorexiás naponta?

Figyelt kérdés
Már korábban is észrevettem, hogy nagyon keveset eszik a barátnőm, viszont most a kezembe adta a telefonját, míg távol volt, és egy alkalmazásban számolgatja a kalóriákat. Napi 600-700 kcal-t eszik. Ma 500-at evett. Nem vagyok tisztában azzal, hogy egy embernek mennyit kell ennie naponta, én nem értek az ilyenekhez, de szerintem ez nem normális. Anorexiás lenne?
2019. febr. 18. 17:42
 1/3 anonim ***** válasza:

A napi minimum az 1200 kalória lenne.

Ez nagyon kevés. Beszélgess vele.

2019. febr. 18. 17:47
 2/3 anonim ***** válasza:
Anorexiás voltam. Én 600-700-at ettem a kezdetekben, utána 509-ra levittem, a végén 350 kalória volt a max egy napra. 600 kcal alatt csak akkor étkezhetne az ember, ha kórházi kezelés után az orvos előírta. Ez a kalória mennyiség nem elég a funkcionáláshoz.
2019. febr. 20. 09:12
 3/3 anonim válasza:
én is anorexiás vagyok jelenleg gyógyulófélben. Ha visszaesős napom van 0 kcal-t viszek be. Ameddig intenzív volt ez az időszakom (az anorexia) akkor naponta maximum 100 kcal-t vittem be. Valahogy segíts a barátnődön, én egy hónap alatt 15kg-t fogytam és ez nem volt a vége. Kórházba kerültem, majd intenzívosztályra. Borzasztó volt. Másfél hónapot töltöttem bent, elintéztem magamnak egy frankó nyaralást (nyáron történt). Nem éri meg, hullik a hajam, nincsen egy éve menstruációm és testképzavarom van továbbra is.
2019. márc. 12. 19:53

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!