Napi kb 1l víz ívása mennyire számít kevésnek?
25/F
Magas de vékony vagyok,183cm/64 kg. Nyáron se nagyon iszom 1.5l nél többet. Imserős azt mondta hogy ez káros tud lenni.
Nagyon, ha az ételed száraz s nem is iszol mást. Ha az étellel is litereket viszel be, akkor OK. A párom néha fél liter vizet iszik, de olyankor szilárd ételből bevisz 2-3 litert s azért vannak nem teljesen szilárd ételek is...
Én normál vízből napi néhány decit iszom télen, teával és kávéval viszem be a vízigényem zömét (a kávé is hidratál, illetve nyilván az erősségén múlik, valami kávépaszta nem tenné, a híg pedig enyhén ízesített víz, szomjúságra igen jó, tapasztaltam), de nyilván az ételemmel is jön, csak általában nem olyan sok, ha épp nem eszem levest.
Nagyon kevés. Napi 2-2,5 liter simán lehetne. Nyáron akár 3,5-4 liter is.
És tényleg káros. A vesédnek sem tesz jót, a vérkeringésnek sem, romlik a teljesítményed is, székrekedéshez is vezethet, meg miegyebek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!