Kezdőoldal » Egészség » Általános közérzet » A napi 3×1 mg rivotril soknak...

A napi 3×1 mg rivotril soknak vagy kevésnek számít? Ennyinek szükségét érzem

Figyelt kérdés
2018. ápr. 10. 12:11
 1/7 anonim ***** válasza:
Én 0.25 frontin felétől kidőlök így nekem biztos rengeteg lenne.
2018. ápr. 10. 15:44
 2/7 anonim ***** válasza:
Sok!!!
2018. ápr. 11. 13:03
 3/7 anonim válasza:
Mindenkepp kerdezz ra orvosnal! Nekem mikor nagyon durvan kijott a panikbetegsegem, akkor irt fel az orvosom 3x1-et xanaxbol.. Es hozzatette, hogy ahogy jobban erzem magam, probaljam meg elhagyni lassan, mert a nyugtatok fuggoseget okoznak.. szoval csak igy, magadtol ne kezdd el szedni ilyen mennyisegben, mert egyre tobb kell majd.
2018. ápr. 13. 09:00
 4/7 anonim ***** válasza:

Igaz! Szörnyű függőséget okoznak, és ha nem kezded el csökkenteni szép lassan, akkor soha nem tudsz lejönni róla. A benzók (benzodeiazepám vegyületek) roncsolják az agyat, az abbahagyást követően évekre agyi károsodásokat okoznak (elnyomják a GABA receptorokat, stb.)

A nyugtatók semmit nem oldanak meg, helyettük a valós problémákkal és önmagunkkal kell szembenézni, nem ezekhez a szerekhez nyúlni. Persze a pszichiáternek az a legegyszerűbb, ha felírja ezeket, mert ez olyan, mintha a gennyes foggyökér gyulladást helyi érzéstelenítéssel "kezelnénk".

Ajánlom a témában Szendi Gábor könyveit, és a benzobuddies.com honlapot, ahol sok segítséget lehet kapni.

2018. ápr. 13. 10:27
 5/7 Eric07 válasza:
Ez nem sok. Ez rengeteg! Ez a mennyiség már nem túl hosszú távon is komoly károsodást okoz. A másik nagy veszély a függőség, ami nagyon hamar kialakul, és baromi nehéz lesz lejönni róla. Ha komoly lelki problémád van, esetleg depresszió, ma már nagyon jó antidepresszánsok vannak. Persze kell hozzá akarás is, mert nem egyik napról a másikra hatnak, és arról is csak fokozatosan lehet lejönni, de hosszú távon nem károsít, és végleges eredményt hoz.
2018. ápr. 14. 21:03
 6/7 Dávid Füli válasza:
Igen ez sok! Én is ennyit szedek egyébként és az Orvosom a csökkentését javasolta. Most pedig átálítanak másikra mert kimondta a doki hogy tönkre fog tenni pár éven belül. Nekem a betegség megszűnt. Viszont függő lettem. Szoval szedem a semmiért. Nagy munka lesz abbahagyni. Mindenképp fordúlj orvoshoz! És tőle kérj tanácsot!!
2018. ápr. 16. 04:42
 7/7 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a válaszokat és megfogadom a tanácsokat!
2018. ápr. 23. 20:49

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!