Cukorbetegségnél meg inzulinrezisztenciánál miért mondanak ilyen sok szénhidrát fogyasztást (160 g) amikor a szénhidrát okozza a gondot?















Valószínűleg azért, mert sokaknak ez is megszorítás és ha keveset mondanának, alig tartaná be valaki és azok zöme is szenvedne. S ekkor még azokról beszélek, akiknek a nagyon kevés szénhidrát a jó. Nem minden cukorbeteg ilyen, van, akinek roppantul egészségtelen az extrém kevés szénhidrát.
Tulajdonképpen nem a szénhidrát a gond, hanem a szervezet hibás működése, az agynak pl. nagyon kell a glükóz, de a legtöbb étrenden a testi sejtek is ezzel működnek. Más kérdés, hogy emiatt még nem kell szénhidrátot enni, ez az egyetlen nem esszenciális makrotápanyag. Én nem vagyok beteg, de akkor is azt tenném, mint most: megpróbálnám összehozni azt, hogy a szervezetem is jól érezze magát és lelkileg sem érezzem, hogy sivár az étkezésem. Ha ez kevés szénhidrátot jelent, akkor úgy eszem, ha sokat, akkor amúgy.





Ha insulinozod magad, akkor nem teheted meg, hogy ne vigyél be szénhidrátot.
Nyilván a kettőt összhangba kell hozni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!