A gyorsan/forróbban felmelegített étel hamarabb kihűl mint amit lassan melegített?
Figyelt kérdés
Mert a frissen főzött ételnél azt vettem észre lassabban hűl ki mint a melegített,de a gyorsaságra / erősebb lángra még nem figyeltem.2018. nov. 24. 12:05
1/4 anonim válasza:
Nem, semmi köze a melegítés gyorsaságához, az egyedüli, ami számít, hogy az étel mennyire melegedett fel - de nem csak a külseje, hanem a közepe is.
2/4 anonim válasza:
A frissen főzött étel tetején általában több a zsiradék mint azon amiből már szedtek. A zsiradék lassíthatja a kihűlést, mert nehezebben párolog az adott étel leve.
3/4 anonim válasza:
plusz az étel mennyisége is döntő. A nagyobb tömegű nyilván lassabban hűl ki mint amiből már fogyasztottak.
4/4 A kérdező kommentje:
köszi válaszokat.
de én nem a kondérra gondoltam hanem arra ami a tányérban van.
tehát ha kiszedem a frissen főzött levest sokáig meleg még.
míg ha felmelegítem főleg mikróba .akkor utána pár percel már ki is hűlt.
csak én gondolom ezt vagy másnak is feltűnt már ?
2018. nov. 26. 00:32
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!