Igaz az hogy ha fehér kenyér mellé zöldséget, savanyúságot eszek akkor ez a kenyér is lassan szívódik fel így hasonló hatást érünk el mintha teljes kiőrlésű kenyeret ennénk?
1. Innen, egy dietetikus nő írta.....
"Hasonló hatást érhetünk el, ha fehér vagy félbarna kenyér mellé nyers zöldségfélét fogyasztunk."
Tuti nem teljesen olyan, de lehet lassítani a felszívódását, igen. Én a zsírról hallottam már ezt - no meg az ellenkezőjét is s viszonylag ismert, hogy a sok szénhidrát sok zsírral nem a legjobb kombó, bár van, aki máshogyan nem tud élni és nincs vele baja fogyáskor sem.
A tapasztalatok szerint sem igaz a fenti állítás, a tipikus zöldséges fehér kenyeres szendvicseket evők sokszor teljesen mást tapasztalnak, amikor tk kenyérre térnek át. Hogy a felszívódással mi van, nem tudom, de sokan a tk kenyérrel tovább és jobban jóllaknak, mint a fehérrel. De a jóllakás és a felszívódás gyorsasága sokaknál egyáltalán nincs érzékelhető kapcsolatban.
Egészség szempontjából kérdezed vagy jóllakás szempontjából?
Én mindkét szempontból rossznak tartom a fehéret éppúgy, mint a tk-t, ha rólam van szó. Mert ez a feneség, hogy két különböző emberre máshogy képes hatni ugyanaz.
Átfutottam a cikket, elég ósdi hozzáállást tükröz, nekem pedig ijesztő is, mivel ha az ő elveit követném, rövid úton megbetegednék, pedig alapvetően sokat bírok és egészséges cvagyok, de a szervezetem már találkozott az ideális életmódjával... Oké, nem vagyok tipikus ebből a szempontból, de közel sem vagyok ezzel egyedül.
Kicsit az is fura számomra, hogy az élelmiszerek 6 csoportjából hiányzik az étrendem gerincét képező fontos ételcsoportok szinte mindegyike (pedig teljesen normális ételeket eszem)... Úgyhogy finoman szólva nem komplett a listája, viszont nagyon ósdi, évtizedekkel ezelőtt volt divatos ez az álláspont, habár a menzáknál s nyilván sok dietetikusnál még tartja magát most is ez a régi elképzelés.
Ha valaki szerint Egy Igaz Út létezik, azt általában jó fenntartásokkal fogadni. Ez nem ilyen egyszerű.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!