Hasmenés csak a tejföltől?
Minden nap iszok tejet, eszek sajtot és/vagy joghurtot/kefirt, ezektől nagy mennyiségben sincs semmi problémám.
A tejfölös ételek viszont szörnyen meghajtanak. Nagy görcsökkel kezdődik, hányingerem is van, egyszerre távozik minden, utána jól vagyok.
Miért lehet ez?
Szia! Szerintem lehetséges, ha magamból indulok ki. Én is halomra eszem a túró rudit, sajtos szendvicseket, naponta 2 bögre tejet iszok. Semmi bajom.
Na de ha egy kis langost vagy túróstéstát esze tejföllel, akkor garantált 1 jó kis tekerős bélgörcs meg a hasmenés. Nekem sincs fogalmam hogy mitől van. Lehet csak szimplán nem bírja a szervezetünk.
Akkor tuti :(
A tojásra is érzékenyen reagálok, de nem kapcsoltam össze a dolgot.
Lehet ellene tenni valamit, vagy csak kerüljük ezeket az ételeket? (És a nagyon zsírosokat is, mert ez magyarazatot ad a tejföl és tojásmentes nyári szalonna és oldalas est után történtekre)
Én se bírom nagyon az epém miatt; a tejföl eléggé zsíros, átlagosan 20%-os.
Egyébként javaslom, hogy a gombával is óvatosan bánj, ill. olajos magvak, halkrémek is okozhatnak gondot.
"mert a kezdeti laktózérzékenységemből tejfehérje-érzékenység lett."
Nem abból lett. Az egyik egy enzim (laktáz) csökkent aktivitása miatt következik be, ami miatt nem tudja a szervezet megemészteni a tejcukrot. A másik egy autoimmun betegség, amikor a szervezet tévesen, kórokozóként, reagál a kazeinre.
"Minden nap iszok tejet, eszek sajtot és/vagy joghurtot/kefirt, ezektől nagy mennyiségben sincs semmi problémám."
Fogalmazzunk úgy, hogy nem tűnik fel.
Most akartam ugyanezt s kérdést kiírni szóval a jelenség létezik, de nem igazán értem hogy lehet ez.
Semmi másnál nem tapasztaltam ezt, még a mennyiségre gyanakszom habár egy pohár joghurtnál biztos nem eszek több tejfölt egy-egy ételhez.
Szerintem elmegyek egy ételallergia vizsgálatra.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!