Kezdőoldal » Egészség » Táplálkozás » Lehet-e a torkomnak baja?

Lehet-e a torkomnak baja?

Figyelt kérdés

Ma hülye módon gyorsan ettem ebédnél, és egy nagy falat megakadt a torkomon. Küzdöttem vele egy ideig (pánikhelyzetben nagyon soknak tűnt, mivel beszélni-lélegezni nem tudtam, de nem lehetett több 15-20 mp-nél)

Valahogy lenyeltem a falatot.

Azóta viszont megállás nélkül fáj a nyelőcsövem. Nem nagyon, de folyton érezhető.

Gondolom, ez természetes az eset után, de orvoshoz el kéne mennem vele?

2018. okt. 16. 20:17
 1/3 anonim ***** válasza:
Mit is csinálna a szegény torok, ha így megvolt kínozva. Majd rendeződik. A doktorbácsi esetleg megsimogat.
2018. okt. 16. 21:00
 2/3 anonim ***** válasza:

Szia!

Nagy valószínűséggel nem igényel orvosi ellátást. Az a fájás fokozatosan elmúlik majd. Viszont legközelebb jobban vigyázz, mert így lehet megfulladni, hogy a falat a légcső-nyelőcsőnél áll meg... erre van az úgynevezett Heimlich fogás, amin saját magadon is elvégezhetsz, (csak sokkal nehezebb) a lényege az, hogy hirtelen nyomást gyakoroljunk a rekeszizomra, s ez által hasűri prést / lökést alkalmazzunk felfelé. Bár milyen hihetetlen egy széktámla segítségével.

[link]

2018. okt. 16. 21:05
 3/3 A kérdező kommentje:

#1 Köszönöm szépen a kedves, melegszívű válaszod. Bárcsak még több ilyen finom modorú ember lenne a Földön! Puszi a buksidra. :)

#2 Köszönöm szépen a válaszod! A Heimlich-fogásról természetesen tudtam már. Azzal viszont nem voltam tisztában, hogy egyedül is elvégezhető, pedig ma jól jött volna.

Na, ezt is megtanultam; bár remélhetőleg nem lesz majd szükség rá.

2018. okt. 16. 21:31

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!