Hús mentes ajánlás ebédre? Amit kipróbáltál már!
Tésztafélék? Káposztás,krumplis, paradicsomszószos, spenótos penne,túrós?
Krémlevesek? Zeller,fokhagyma,sütőtök illetve sima levesek? borsó,krumpli,gyümölcs,paradicsom?
Zöldségfasírt, rántott sajt, r. patiszon,r. padlizsán,r. vagy töltött cukkini?
Főzelékek? Borsó,lencse,krumpli,tök,spenót,sóska..
Brokkolifasírt édesburgonyával.
Rakott zeller.
Tepsiben sült zöldségek: zeller, édesburgonya, fehérrépa, cékla, kelbimbó vegyesen.
Zellerkrémleves, tojásleves, paradicsomleves.
Kiscsillió étel van, én magam is rengeteget kipróbáltam már, az elmúlt 4 évtizedem zöme húsmentes napbólállt, akármilyen étrenden is voltam (paleo, keto, sima low carb, növényi, egyszerűen csak glutén-, laktóz- és hozzáadott cukormentes...). Valami más megszorítás nincs? Ez túl széles kör.
Remek vegán blogok vannak, az nem vegánként is teljesen jó alapot tud képezni. De vannak tojásételek, sajtos rakott zöldséges ételek, sütik... Ami a zöldségételeket illeti, zöldségcurry, zöldségfasírt, zöldségpörkölt, van rengetegféle ezeken belül is.
A következő 5 napra a terv nálunk:
káposztaleves, spenótfőzelék (hol tükörtojással, hol palacsintatésztában sült gombával, nagy őzlábgombából igen finom), sárgaborsófőzelék (sokszor dahllá alakítom a második nap, hagymával, paradicsommal, indiai fűszerekkel felturbózva, azt még én is szeretem, pedig a sárgaborsót alapból nem), zellerfasírt, piskóta. Plusz nekem rántották, lágytojások, a héten nincs tojáspörkölt, de sokszor van, egyik kedvencem.
Persze remek krumplis ételek is vannak, de tényleg írhatnék itt órákig.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!