Tudtok ajánlani megbízható oldalt étrend számoláshoz? 16F
Egy nagyon egyszerű alapvető tömegnövelő étrendet fogok készíteni magamnak. A problémám oka hogy ahány oldalra megyek annyiféle táblázatba futok. Miért lehet ez? Pár példa: [link]
Ezek átlagos értékek, valamennyire nyilván minden csirke más. De nem ezen az 1-2 grammon fog múlni az étrended.
A harmadik pedig ugye sült, amiben kevesebb víz van - emiatt 100 grammban több minden tápérték.
Ha nagyon pontos akarsz lenni, akkor leolvasod a csomagolásról, nyersen méred.
Ha nem számít az 1-2 gramm, akkor használod a sült értéket nyugodtan.
Elöször is kalóriákat csak nyers alapanyagokra érdemes számolni, mert a sütés/fözés során igen eltéröen változik az adott élelmiszer súlya.
Pl adott súlyú nyers csirkemellböl attól függöen, mennyi ideig sütöd, különbözö mennyiségü vizet veszít és az "éppen csak megsült", meg az "alaposan átsütött" esetében egy elsö súlya akár duplája lehet a másodiknak - közben a kalóriatartalma nem változott a nyershez képest.
Az általad belinkelt két elös tábálzatban a nyers csirkemellröl van szó és gyakorlatilag ugyanannyi (114/113 kcal/100g), a harmadiknál már a megsült csirkemellröl van szó, amiböl X (ismeretlen) mennyiségü víz kipárolgott és ezért a 100 g-ból lett például (nem egyértelmüen ennyi, csak példa!!!) 60 g sült - ezért a 100 g sülthöz kb 164 g nyers kellene, akkor jön ki a 187 kcal.
De ha kevésbé sütöd meg, akkor 75 g lehet megsütve, ha meg jobban, akkor 45-50 g is lehetséges, viszont a kcal-érték minden esetben ugyanannyi marad, más-más súlyú kész sült csirke esetében is.
Ezért minden élelmiszert nyersen, a fözésre elökészített állapotban kell lemérni és azza számolni.
Az elsö két táblázatot célszerü használni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!