SÓS KÁVÉ? 1 kortytól lehet valami bajom?
Véletlen sót tettél bele cukor helyett? Részvétem. Nálunk egy időben tök egyforma dobozban volt a majdnem tök egyformán kinéző kristálycukor és só, így volt szerencsém megismerni a sós epret, sós kakaót, sós teát meg még egy pár hasonló dolgot. Azon kívül, hogy a frász jön rád, mikor megkóstolod, meg kicsit túl sok sót viszel be vele (hiszen a szokásos cukormennyiségnek megfelelő sómennyiség nagyon sok), nem lesz bajod. Igyál vizet, hogy ellensúlyozd a plusz sóbevitelt, így kevésbé terheli meg a veséd.
P.s. a sós- és cukros dobozt azóta már feliratoztuk, azóta nem történnek ilyen balesetek.
Legfeljebb a kávédnak lett tőle baja (neki elég súlyos).
Egyszer vizet forraltam főzésre, mielőtt beletettem a kaját, gondoltam olyan 80-90 fokos vízből előbb egy merőkanállal kiszedek a már előkészített instant kávémba. Így is tettem, csakhogy elfelejtettem, hogy előzetesen már megsóztam azt a vizet!
Én is egy kortyig jutottam, azon kívül, hogy borzalmas íze volt és, hogy nagyon fájt a szívem a kárbaveszett kávémért, nem lett nagyobb bajom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!