Kezdőoldal » Egészség » Táplálkozás » A 100 kiló fölötti emberek...

A 100 kiló fölötti emberek hogy bírják el saját magukat?

Figyelt kérdés

Azért ahhoz erő kell, hogy folyamatosan ekkora testet mozgasson vki.

Vagy csak annyi, hogy hozzászoknak, ahogy megy föl a súlyuk?

Izmosodnak is ettől?

És a csontozatuk (meddig) nem megy teljesen tönkre a terheléstől?

2018. szept. 8. 23:54
 1/6 anonim ***** válasza:
Nehezen. Ettől nem izmosodunk. Lassúbbak, fáradékonyabbak vagyunk. Persze van jó erőben lévő, energikus túlsúlyos is, de ők biztos sportolnak. Nem a csont megy tönkre a terheléstől, hanem az ízületek.
2018. szept. 9. 00:04
 2/6 anonim ***** válasza:

Hát nem véletlenül kell az a sok alacsonypadlós jármű...

(Amúgy egy kigyúrt 190-es férfiembernek még pocakja sincs ezzel a súllyal.)

Igen, hozzászoknak, hozzáerősödnek. Persze már aki.

2018. szept. 9. 00:05
 3/6 anonim ***** válasza:
én 100 vagyok, és sima minden, + még 150el is simán felállok. (dagadt vagyok)
2018. szept. 9. 00:13
 4/6 anonim ***** válasza:

Nyilván egyre nagyobb felesleggel egyre nehezebben... De némi izmosodás természetesen történik, hiszen ez t a súlyty cipelni kell. Ezért is célszerű edzeni fogyáskor, mivel a felesleg elmúltával az annak cipeléséhez szükséges izmok lebomlanak... Nyilván ez nem egy nagy izommennyiség, persze, de azért nem jelentéktelen, azt hiszem.

100 kiló egy magas embernél még nem sok, akár szálkás is lehet az ember így, de 30 kiló pluszt se nehéz cipelni (nekem volt annyim, de alacsony nőként a közelében sem lehettem a 100-nak), engem az teljesítménytúrán le se lassított, futni pedig nem tudtam soha, valamit azért biztos könnyebbedtem a fogyáskor, de nem kell arra gondolni, hogy 30 kiló háj automatikusan gyenge, szuszogó embert jelent, mert ez nem igaz. Aki meg se moccan, csak tömi a fejét, az persze más.

Apropó mozgás, nyilván ha hegyekre viszed fel a pluszt, akkor jobban izmosodsz, mintha csak a fotelban ülsz s csak a konyhába mész ki. De ez még mindig elég kevéske, túrázástól nem izmosodik nagyon az ember, de valamit mégis jelent.

A csontozatot ennyinél még nem féltem, hisz ugyanennyi súlyú extra izmot is elbír... De igazán nagy feleslegnél lehet, hogy jelent valamit...? De a testet éri többi terhelés jelentősebb, a csont az többet bír, de az elzsírosodó belső szervek, a nagy terhelés, potenciálisan cukorból (szénhidrátszegényen is simán el lehet hízni, csak az ritkább)... Az gond.

2018. szept. 9. 00:31
 5/6 A kérdező kommentje:

Természetesen átlag magasságú és izomzatú emberre gondoltam, nem a 2 méter magas izomkolosszusokra.

Tudom, hogy az ízületek tönkremennek, de épp ezért kérdeztem a csontozatot, mert az nagyon bírja a kiképzést.

2018. szept. 9. 20:02
 6/6 anonim ***** válasza:

A 100 kiló nagyon messze van a jótó. 100 métert nem bírnak egyben lefutni, pedig még annak is több értelme lenne, mint súlyokat emelgetni.

A leghatékonyabb súlytartomány egyébként egy 180 centis egyénnél - egyéni sportoknál - olyan 70 kg körül van, csapatsportban, tehát ahol van testi kontaktus, 75 kg körül.

2018. szept. 9. 20:47

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!