Kezdőoldal » Egészség » Táplálkozás » Miért egészséges a bulgur, ha...

Miért egészséges a bulgur, ha a fehér kenyér nem? Az egyik maga a búza, a másik abból van.

Figyelt kérdés
2018. aug. 27. 22:51
 1/3 Miss Endzsi ***** válasza:
Azért mondják ezt, mert a fehér kenyér csak a búza liszt, belső részét tartalmazza, és a héjban van mindig a legtöbb vitamin, tápanyag. Nyugodtan ehetsz fehér kenyeret, nem lesz semmi bajod tőle.
2018. aug. 27. 23:22
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/3 anonim ***** válasza:

Más a tápanyagtartalma, de ettől még nem egészségtelen egyik sem, ez amúgyis egy eléggé megfoghatatlan dolog s mindenféle logikátlan okokból képesek emberek rámondani ezeket.


Amíg beviszed azt, amit kell s nem mérgezed magad számodra előnytelen ételekkel, nem tudom, mit számít, hogy egyes ételeidben kevesebb a tápanyag, mint egy másikban.


Megjegyzem, nekem egyik sem egészséges/előnyös, de kicsike mennyiségben beleférnek. Az átlagembernek sokkal nagyobban is, ha megfelelő kalóriakeretük van hozzá (hogy férjen a többi tápanyag is, ami kell). Illetve ha a magasabb GI a gond valakinek, akkor csökkentse valami hozzáevett dologgal vagy egyen belőle kevesebbet. Ez egyéni. Van, akit kicsit sem zavar a magas GI, de ha a magas GI egészségtelen, akkor a görögdinnye és a sport közben bekapott szőlőcukor is az, az előbbi a fehér kenyérrel van egy szinten, a másik ugye jóval magasabb. Sok rizsfajta is magasabb GI-jű, azokat mégis kevésbé bántják. Szerintem a fehér kenyér üldözése ilyen trendi dolog és kevesen tudják, miért teszik, illetve a GI tényleg egy objektív dolog, de csak amiatt még nem lesz egy étel egészségtelen.


Bocs, ha többet írtam, mint ami érdekelt.

2018. aug. 27. 23:48
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/3 anonim ***** válasza:

Szerintem egyik sem egészséges, a mai búzából... De íme pár gondolat.

A lisztben lévő szénhidrát gyorsabban szívódik fel, gyorsabban megemeli a vércukorszintet.

A lisztet állítólag különféle vegyszerekkel kezelik. Emellett a legtöbb bolti kenyérben hemzsegnek a különféle adalékanyagok, nem egyszer 20-30 összetevőből készülnek. A hagyományos házi kenyérben nincs más, csak liszt, só, élesztő/kovász és víz. Ezért is érdemes magadnak sütni, ha nem találsz ilyet a boltban, sőt vehetsz hozzá jobb minőségű lisztet is.

A bulgur az csak sima tört búza, elvileg nincs hozzákeverve semmi.

2018. aug. 28. 00:00
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!