Milyen hatása van a szervezetemre, ha minden nap megeszek egy gerezd fokhagymát (szétzúzva fokhagyma nyomóval) és akácmézzel? (kb. egy gerezd olyan 5g, a méz amiben elkeverem az olyan kb.10g)
Szia!
Tudtommal a fokhagyma az ereket tisztítja. Vagyis nem lesznek meszes lerakódásaid. Nagyon hasznos a vérnyomásnak is, meg úgy általában a keringésnek, és a szívnek.
Szerintem elég a napi 1 gerezd - 5 g, de ha a gyomrod bírja, talán a 2 gerezd is menne, de nem kell tovább emelni az adagot.
Egyébként rájöttem: igazatok van. Persze régebben valahogy erősebb volt a fokhagyma íze - a mostaniakból már én is meg tudok enni 2-3, vagy akár 4-5 gerezdet is.
Főleg szendvicsben, rizsben elkeverve.
Azt nem írtam, hogy nemcsak a fokhagyma, de a méz is hasznos a természetes antibiotikumával.
Egy megfázást simán helyre ránt a kettő alkalmazása.
S bár ápolónő a szakmám, én is szívesebben alkalmazok ilyen természetes módszereket, mint a kemikáliák. Nem mondom, hogy sosem használom, de ha van alternatíva, akkor inkább gyógynövények, s hasonlók. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!