Kezdőoldal » Egészség » Egyéb kérdések » Ha csontritkulásom van milyen...

Ha csontritkulásom van milyen hatással van rám a napi 1 gerezd fokhagyma?

Figyelt kérdés
És eszek napi 2 almát c vitamint már felesleges ennem ?

2016. jan. 21. 20:30
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
Kálcium is kellene, és D3 vitamin. A C vitamin soha sem felesleges.
2016. jan. 21. 20:33
 2/11 anonim ***** válasza:
Nagyobb lesz a személyes tered, mert a beszélgetőpartnerek nagyobb távolságot tartanak majd.
2016. jan. 21. 20:38
 3/11 anonim ***** válasza:
Ugye nem komoly ez a kérdés?
2016. jan. 21. 20:39
 4/11 A kérdező kommentje:

lehet félre értettétek.

negatív hatására gondoltam mivel tisztítja az ereket a meszesedéstől lehet nekem rossz hatással lenne mivel 70 %

csontritkulásom van papir szerint.ez nem tudom mit jelent biztos nem jó,anyám jobb állapotban van.szóval nem szeretném ha lebontaná az amúgyis ropogó rossz állapotú csontjaimat.

2016. jan. 21. 21:44
 5/11 A kérdező kommentje:

nem véletlenül írtam ide.

orvoshoz járok,de nehéz belőlük kihúzni bármit is.

flegmák,arogánsak,pénzéhesek,rohannak

én meg szépen lassan elrohadok.

2016. jan. 21. 21:47
 6/11 anonim ***** válasza:

Semmi bajod nem lesz egy (vagy több) gerezd fokhagymától, az ugyanis nem úgy "tágítja" az ereket, hogy "lebontja a meszesedést" az érfalról. Ha ilyen gyerekes elképzelésekkel mész az orvoshoz, akkor persze hogy hülyének néz.

A csontritkulásra meg D3 vitamin kell, akár 10000NE is naponta, a 400 NE-s D3 pénzkidobás, minimum 2000 NE-set vegyél, de inkább nagyobbat. Mellé pedig K2 vitamin.

A kalciumot ne tablettával pótold, hanem lassú tűzön, hosszan főzött csontlevessel, marha vagy disznócsontból. Ha nagyvadcsonthoz hozzá tudsz jutni az még jobb.

Szedsz valamilyen gyógyszert? Azoknak is lehet csontritkulás a mellékhatása.

2016. jan. 22. 08:40
 7/11 A kérdező kommentje:

nem szedtem előtte semmilyen gyógyszert.2 éve pajzsra syntroxin.

5 éve járok pajzs és endokrinológiára.stb.

nem most találtam ki ezeket.

1000 ne d3 at szedek napi 2 db ot.

3000 et a háziorvos nem írta fel,nem engedi a gyógyszerkönyv.

persze beszedheted hamarabb,de akkor utána mit szedel ?

k2 a d3 beépüléshez kéne ? nem írtak fel és gyógyszertárba is azt mondták nem kell.

zselatint eszek por formában fél éve semmi hatása.

köszi választ.

lehet gyerekes elképzelés,de nem mindenki tudhat mindent.bocs.

2016. jan. 23. 12:58
 8/11 anonim ***** válasza:

A K2 vitamint lehet érdemes lenne megpróbálnod azért, bár a pajzsmirizs sokmindenbe bezavarhat. Én innen veszem, még postaköltséggel is olcsóbb, mint itthon:

[link]

Nem tudom mennyit fizetsz a D vitaminért, de lehet itt többet kapsz kevesebbért:

[link]

2016. jan. 24. 20:35
 9/11 anonim válasza:
Haaa.... Szóval, azzal kezdeném, hogy orvos vagyok, tehát valamennyit konyítok a dologhoz. A fokhagyma egészséges, de szerintem nem szükséges napi szinten fogyasztani, sőt, a magas kéntartalma miatt érdemes csak időnként fogyasztani, amolyan "amikor jólesik" jelleggel. Természetesen ha nagyon szereti és hiányolná, akkor fogyassza nyugodtan, de nem érdemes görcsösen ragaszkodni hozzá. Valóban jó hatást gyakorol a koleszterin háztartásra, de ne várjunk tőle csodát. A csontritkulással kapcsolatban én azt javasolnám, hogy ne lépje túl a kezelőorvosa által megszabott mennyiséget, mert a D-vitamin zsírban oldódik, így raktározza a szervezet, tehát túladagolható. Ezért sem írhat fel többet az orvosa, ahogy említette. Ez a többi zsírban oldódó vitaminra is érvényes (D-E-K-A), tehát ezekből is ritkábban kell fogyasztani, mert tudjuk őket raktározni. A többi az vízben oldódó, így azokat nehéz túladagolni, mert a felesleg kiürül a vizelettel, ezért nincs értelme egyszerre nagy dózisban szedni őket, mert így csak "kipisiljük" a pénzüket amit rájuk költöttünk. Az egyik legfontosabb az ön esetében a már szedett készítmények mellett a c-vitamin lenne, mert az nem a megfázás ellen van, hanem a kollagénszintézis elengedhetetlen kofaktora. Tehát hiányában nincs megfelelő kollagén előállítás a szervezetben. A csontok kollagénvázra épülnek fel és ha ez a kollagénváz gyenge, illetve hiányos akkor maga csont is gyenge lesz, elveszti rugalmasságát és törékennyé válik. Megfelelő kollagénváz hiányában nem lesz mire beépüljön a kálcium, tehát a terápia nem tud megfelelő eredményt hozni. Ami fontos! Ne is gondoljon arra, hogy természetes C-vitamin kell, mert csak az a jó, a gyógyszercégek által előállított az meg méreg! Nem! Ha kőolajból állítják elő (nem így van, csak példálózom), a c-vitamin kémiailag ugyanaz lesz, ami nem más, mint aszkorbinsav. És teljesen mindegy, hogy hogyan állították elő, a hatása ugyanaz lesz, mert ugyanarról a vegyületről van szó, mint amit a gyümölcsök is tartalmaznak. Egyszeri bevételnél nem érdemes túllépni a 250-300 mg-ot, mert ennél a mennyiségnél eléri a vérszint a veseküszöböt és a fennmaradó részt kipisiljük. Baja nem lesz tőle, csak a pénztárcája bánja. Ja, és az "eszek sok gyümölcsöt és az elég" dolgot is el kell felejteni, mert manapság már nincs akkora vitamintartalma a gyümölcsöknek a modern mezőgazdaságnak köszönhetően, tehát én mindenképp javasolnék valamilyen készítményt. A legolcsóbb por formájában megrendelni internetről (én így szoktam), de bármilyen tabletta forma is teljesen jó.
2016. jan. 28. 00:35
 10/11 A kérdező kommentje:
köszi mindenkinek
2016. febr. 1. 17:58
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!