Tényleg nagyon egészségtelen a meki?
15/L vagyok és nem hizás szempontjából érdekel, hanem egészségtelenség szempontjából. Én hetente 2szer eszem a mekiben, mert szerintem finom , laktató ( nekem legalábbis ) és kellemes időtöltés 2szer hetente a barátokkal kajálni egy jót. Már láttam a Supersize Me cimű filmet is, de nem igazán hatott, egy csomóan támadták is a filmet, meg különben is : egy fickó hetekig mekis kaján él és tönkremegy a szervezete, ez bármilyen kajával lehetne igy. De ez csak az én véleményem persze.
Viszont nagyon káros a szervezetre hetente 2x ott enni ? Szeretnék minnél több véleményt olvasni....előre is köszi !
Tuti, hogy nem egészséges.
heti 2x szerintem sok.. Csökkentsd heti 1re minimum!
Eléggé főleg az adalékok miatt. Gondolom láttad már hogy sózzák a krumplit, hát annyi só önmagában ártalmas. De ugye hambruger is mindíg ugyanolyan ízű, az se azért van, mert ugyanabból a marhából szelik a húst évekig.
Persze ez nem azt jelenti, hogy egy fagyasztott pizza, vagy szupermatketben vásáolt vegyszerezett alma jobb, meg mostanság úgy is túl van lihegve a bio életmód, de azét ettől a mekis kaja még kétségtelenül elég egézségtelen.
A filmben erősen eltúlozták a dolgot. A pasi nem azért lett beteg, mert a mekiben evett, hanem mert nagy és óriás adagokat evett. Ha jól emlékszem, akkor úgy volt a filmben, ha nagyobb menűt kínáltak neki, akkor azt ette. Ráadásul az USA-ban a menük sokkal nagyobbak. Ettől volt baja. Túlzabálta magát nem igazán egészségges kajákkal.
Biztosan nem tesz jót neked sem. Pl. nagyon magas a kaják sótartalma. Ha kíváncsi vagy, akkor olvasgasd el a tápértékadatokat a szendvicsek dobozain vagy itt: [link]
Rá fogsz jönni, hogy nem egészséges ott enni.
(Mindentől függetlenül én is eszem ott néha, de max havi 1-2 alkalommal. És finomak a salátáik!) :)
Nem hinném, hogy pont a meki olyan végzetesen egészségtelen. Miért lenne egészségtelenebb, mint a szalámi, párizsi, pástétomok, szörpök, stb., amik nem is láttak húst/gyümölcsök? Úgy sem lehet minden mű dolgot elkerülni, akkor miért pont a mekit? Én is újabban sokszor megyek, mert barátokkal nagyon jó hely beülni.
Jó, nem azt mondom... szerintem se vigyük túlzásba, de heti kétszeri valószínűleg még belefér.
17L
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!