Kezdőoldal » Egészség » Táplálkozás » Ha naponta csak 700/800...

Ha naponta csak 700/800 kalóriát eszek az nagyon kevés?

Figyelt kérdés
Mindenki csodálkozik hogy mennyire keveset eszek,de 2-3 éve csak ennyit eszek.Ha többet eszek akkor egész nap rosszul vagyok.Ennek rossz vége lehet?
2018. aug. 1. 07:49
 1/5 anonim ***** válasza:

Én sem eszem többet. Egyszerűen elég ennyi.

40N

2018. aug. 1. 08:28
 2/5 anonim ***** válasza:

Kevés. A szervezetednek az alap funkciók fenntartásához kell valamennyi kalória, pontosan kalkulátor megmondja, de 1000 körülire emlékszem. Ennyi akkor is kell, ha csak fekszel.

Rövid távon képes a szervezet elviselni a hiányt, de hosszabb távon gondok lehetnek.

próbál meg könnyű kajákat fogyasztani.

2018. aug. 1. 10:01
 3/5 anonim ***** válasza:
Igen kevés. A szerveztet folyamatos energiahiányban van, ami rengeteg gondot okoz. Főbb tünetek: gyengeség, fáradság, menstruácios zavarok, hajhullás, fogak romlása, vitamin hiányok, depresszió, ingerültség, hányinger, figyelmetlenség, tanulási nehézségek, szexuális vágy csökkenése, csontritkulás, sápadt bőr. Hosszú távon pedig szívproblémákat is okozhat. Egy felnőtt embernek minimum 1400-1600 kalóriát ennie kell. Plusz ha folyamatosan csökken a testsúlyod, kórházba kerülsz anorexiával. Hidd el az pokol, szó szerint zabálni kell, ha nem megy, akkor pedig orron keresztül kapsz szondát.
2018. aug. 1. 10:03
 4/5 anonim ***** válasza:

Normális ember ennyivel ugyebár éhenhal. Ha te évek óta ennyit eszel s már nem csökken a súlyod, akkor extrém lassú az anyagcseréd. Kérdés, hogy genetikailag vagy ilyen fura (nem tudom, van-e ilyen), tehát alapból ilyen vagy, vagy pedig az idők folyamán sikerült ennyire belassítani az anyagcserédet (erre is születni kell, bizonyára, mert a koplaló embereknek is nehezen csökken igen jelentősen a kalóriaigénye. a folyamatainkhoz energia kell, kicsit lehet rajta optimalizálni, de nagyon sokat, az már necces. de láthatóan ez is megy egyeseknek).

Ha az utóbbi, akkor vissza kéne gyorsítani az anyagcserédet. Nem érzed, hogy problémáid vannak, nem működsz közel sem optimálisan? Mit tudom én, energiahiány, lassú sebgyógyulás, leesett testhőmérséklet...? Ami azt jelzi, hogy igen rosszul működik a szervezeted, belead apait-anyait, hogy ne halj éhen, de ezt büntetlenül nem lehet.

Ja és mekkora vagy? Mert ha 140 cm és 30 kiló, az is más, mintha sokkal nagyobb...

Ha én nem tapasztalnék a világon semmi problémát, tudomásul venném, hogy én ilyen takarékos vagyok. De akkor is aggódnék a tápanyagbevitelen (amíg ki nem számolom, hogy biztonságban vagyok), ennyiben már nehéz bevinni a szükséges tápanyagokat, semmi tápanyagszegény vacak nem engedhető meg, mert nem marad a legfontosabbakra sem. Szedsz kiegészítőket, vitaminok, ásványi anyagok?

De van még valami. Ha te nem halsz éhen ennyivel, akármilyen fura is az anyagcseréd, azt jelenti, hogy túl keveset mozogsz. Az egészséges embernek kell valami mozgás s nem is minimális. Azt pedig senki a világon nem hozza össze pár kcalból, akkor sem, ha a testműködése fura módon meglepően, már-már irreálisan optimalizált.

2018. aug. 1. 16:29
 5/5 anonim ***** válasza:

7-800 kalória az nagyon kevés.

Az 7-800 kcal nem? Kilokalória, azaz 700-800 ezer kalória.

2018. aug. 23. 16:40

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!