Kezdőoldal » Egészség » Táplálkozás » Mi tortenik ha nem fogyasztunk...

Mi tortenik ha nem fogyasztunk tobbet hust?

Figyelt kérdés
Nem kivantam eddig sem,mar nagyon unom a meloban csak hus van..inkabb nem eszem hzst.
2018. júl. 28. 20:18
 1/7 anonim ***** válasza:
Akkor az történik hogy nem eszel többet húst. Majd ha ráunsz arra amit helyette eszel, újra jöhet a hús is.
2018. júl. 28. 20:25
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/7 anonim ***** válasza:
34%
Semmi különös. Kicsit kevesebb káros anyagot viszel be, de azért elég sok megmarad még tejtermék, tojás formájában (hormonok, antibiotikumok, oltások, dioxin, koleszterin, telített zsír, állati baktériumok és emésztési enzimek, hem vas stb.)
2018. júl. 29. 10:22
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/7 anonim ***** válasza:
46%
Na mindjárt jön a téritő duma hogy az állati eredetű kaják károsak....
2018. júl. 29. 12:36
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/7 anonim ***** válasza:
59%
üzenném annak, aki ezzel akar jönni. gondoljon már bele hogy a növénytermesztés milyen környezeti károkat okoz. Trágyázás, műtrágyázás, permetszerek, csávázószerek, és akkor hol vannak a génkezelt növények még? És az elpusztított élőhelyek amik a növénytermesztésre vannak befogva? Szóval vitázhatnék mennyivel KEVÉSBÉ káros a növényi eredetű kaja a sok vegyszer miatt...
2018. júl. 29. 12:39
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/7 anonim ***** válasza:
11%

Te szerencsétlen előző, ha gondolkodni tudnál már rájöttél volna, hogy a hús, tejtermék, tojástermesztés sokkal nagyobb károkat okoz ugyanis várjunkcsak...


1 kg gabona = 1kg gabona(pl. 100g tönkölybúza vagy szója =15-25g fehérje)

8-12kg takarmány és 15.000 l víz = 1 kg hús (100g = 22g fehérje, tehát semmivel sem gazdaságosabb)

6-9kg takarmány és 3000 l víz = 1 kg sajt


1kg marhahús mérhető co2 kibocsátása a termelés során (tehát amennyi co2 a levegőbe került azzal a folyamattal, mellyel megtermelték a takarmányt, felnevelték az állatot, levágták, csomagolták, szállították, eladták) 27 kiló!!! co2. Ennyi co2-t egy kb. 60 kilométeres autózással tudnál kiadni. Tehát minden megevett kiló hús annyira szennyezi a környezetet, mintha 60 km-t mentél volna az autóddal helyette.

A tojás "csak" 5 kiló co2-t termel, a sajt csak 14-et. Ellenben a gyümölcsök, zöldségek meg csak 1-et vagy egy alatt...


Szóval amíg 1kg növényt ha közvetlenül eszel meg, 1kg növényre való "kemikáliát" juttatsz a környezetbe (de megjegyezem, van bio is), ha pedig 1kg húst eszel meg 12 kg kemikáliát termelsz a környezetnek. Na most akkor melyik nem fenntartható...?


Olvasnivaló:

[link]

2018. júl. 29. 13:10
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/7 anonim ***** válasza:
Nézz jobban utána se.ggfejkém. Én nem a neten tájékozódom, növénytermesztéseból élek. Pontosan tudom mekkora károkat okoz ez, meg mekkorákat az állattenyésztés. Legalább nem hazudoznátok hogy mennyivel jobb a növényi eredetű kaja...
2018. júl. 29. 14:54
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/7 anonim ***** válasza:

Utolsó ennyire butának lenni mint te már művészet. Puszta matek kérdése az egész. Ha te eszed meg a növényt jóval kisebb kárt okozol mintha megégeted az adott növény tízszeresét egy állattal majd megeszed az állatot.

De mit is mondjak, gondolom nem véletlen hogy a földeken dolgozol mert matekból tuti megbuktál már elsőben ha ezt nem tudod kiszámolni!

2018. júl. 30. 20:05
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!