Mi tortenik ha nem fogyasztunk tobbet hust?
Te szerencsétlen előző, ha gondolkodni tudnál már rájöttél volna, hogy a hús, tejtermék, tojástermesztés sokkal nagyobb károkat okoz ugyanis várjunkcsak...
1 kg gabona = 1kg gabona(pl. 100g tönkölybúza vagy szója =15-25g fehérje)
8-12kg takarmány és 15.000 l víz = 1 kg hús (100g = 22g fehérje, tehát semmivel sem gazdaságosabb)
6-9kg takarmány és 3000 l víz = 1 kg sajt
1kg marhahús mérhető co2 kibocsátása a termelés során (tehát amennyi co2 a levegőbe került azzal a folyamattal, mellyel megtermelték a takarmányt, felnevelték az állatot, levágták, csomagolták, szállították, eladták) 27 kiló!!! co2. Ennyi co2-t egy kb. 60 kilométeres autózással tudnál kiadni. Tehát minden megevett kiló hús annyira szennyezi a környezetet, mintha 60 km-t mentél volna az autóddal helyette.
A tojás "csak" 5 kiló co2-t termel, a sajt csak 14-et. Ellenben a gyümölcsök, zöldségek meg csak 1-et vagy egy alatt...
Szóval amíg 1kg növényt ha közvetlenül eszel meg, 1kg növényre való "kemikáliát" juttatsz a környezetbe (de megjegyezem, van bio is), ha pedig 1kg húst eszel meg 12 kg kemikáliát termelsz a környezetnek. Na most akkor melyik nem fenntartható...?
Olvasnivaló:
Utolsó ennyire butának lenni mint te már művészet. Puszta matek kérdése az egész. Ha te eszed meg a növényt jóval kisebb kárt okozol mintha megégeted az adott növény tízszeresét egy állattal majd megeszed az állatot.
De mit is mondjak, gondolom nem véletlen hogy a földeken dolgozol mert matekból tuti megbuktál már elsőben ha ezt nem tudod kiszámolni!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!