Mi tortenik akkor ha tobb zsirt fogyasztunk mint amennyit felhasznalunk energiakent?
A szénhidrát nem rakódik le zsírként (csak komoly túlfogyasztás esetén).De ha odamennék a hátsódhoz és vennék mintát a rajtad lévő zsírból meg tudnám mondani milyen zsírokat eszel. (Forrás: Deakin Egyetemi kutatások)
Keress rá a "de novo lipogenesis" kifejezésre és világos lesz minden.A szénhidrát nem alakul zsírrá csak extrém esetekben.
Nem, nem. Én igenis rákerestem a de novo lipogenesisre, elég szakmai cikkeket kaptam, de azért csak megértettem a lényeget.
A tanulmányok alapján el lehet hízni szénhidrátgazdag étrendtől, csak elsősorban nem a szénhidrát fog zsírrá alakulni, hanem a kevéske zsírt fogja eltárolni a test, megbecsüli a kis energiafelhasználással raktározható anyagot :) Persze ehhez többet kell enni, mint amennyit felhasználunk. Ehetünk rengeteg zsírt vagy szénhidrátot, ha elégetjük.
Valamiért a cikkek arra mentek rá, hogy a DNL-lel felhalmozott testzsír milyen pici, napi pár gramm. Szerintem az rengeteg, én ilyen ütemben híztam meg, bár tudom, van, aki gyorsabban teszi. S van, akinél ez több, az inzulinrezisztenseknek is jobb vigyázni, de a genetika is itt van, mint annyiszor.
Azt szűrtem le, hogy nem szabad kevés zsírt enni, bár ezt eddig is tudtam :)
Egyszerű.
A keményítő (cukor) fogyasztás vagy bizonyos fehérjék (tej) nagy inzulinszint emelkedést okoznak. Ez konkrétan a hízás, ez a zsírraktározás hormonális háttere. Ha ez nincs, akkor nem csökken le a glükagon (?) szint, gyakorlatilag nem létezne a ma oly gyakori kóros hízás. Tehát a hízás minden formája betegség (hormonális, anyagcsere betegség) amelyet rengeteg esetben az ócska táplálkozási lehetőségek okoznak, és persze krónikussá tud válni az állapot - azaz tropára mehet a hormonrendszer, inzulinrezisztencia, pajzsmirigy betegségek alakulnak ki, cukorbetegség amikkel már csak nehezebb visszafogyni, meggyógyulni.
A sok zsír úgymond pocsékba megy.
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!