Egy ideje nincs étvágyam, konkrétan alig eszem valamit. Ennek lehet következménye?
161 cm vagyok,jelenleg 50 és fél kiló, 52-54 ról fogyam le ennyire .Egy ideje azon kapom magam,hogy nem eszem,nem tudom mennyi ideje tart. Ez így hülyén hangozhat, de nyáron mindig éjszaka fennmaradok,és nappal alszom.
Általában délutánig szunyálok, vagy ha fel is vagyok keltve a fáradtságtól merev hányinger kerülget egész nap. (Sokszor még amúgy is)
Ma még nem ettem semmit,tegnap is csak egy kenyérlángosból vágtam le egy kis csíkot..
Igazából nem bánom ha fogyok,már meg is jegyezték,hogy mintha soványabb lennék stb. Anya is mondta hogy keményebbek a combjaim,mint ezelőtt. Utánaolvastam , és rájöttem hogy ez nem túlságosan egészséges, elméletileg ilyenkor az izomból fogyunk többet. De rajtam nem volt kb semmi izom,így hogy tudok fogyni belőle? O-o
Ha keveset eszek,de tápanyagban gazdag ételeket (pl tojás,vagy hús) akkor lehet nagy bajom?
Nem vagyok beteg, a szervezetem amúgy is rendkívül erős (idén csak egyszer voltam influenzás ,mindössze 1 napra) és a vasam is teljesen rendben van.
Sokszor amúgy is fáradt vagyok,és nem akármilyen táskákkal van megáldva a szemem alja, de ezt belátom az alváshiány következményének.(ma pl 3 órát aludtam) Nem is érdekel igazából az ok.
Az érdekelne hogyha mondjuk figyelnék rá hogy egyek gyümölcsöket (most ettem egy barackot és sokkal jobban vagyok) és naponta mondjuk csinálnék magamnak valami tojást vagy húst, meg ennék vitamint, akkor hullhat e a hajam,meg lehet e bajom ebből . Mert most tényleg nem esik jól a kaja..
Most ettél egy barackot és jobban vagy. Mi következik ebből neked logikusan? Hogy a szervezetednek táplálékra van szüksége. Egyértelmű pozitív hatását érezted, hogy ettél. Egyszóval, próbálj meg rendesebben enni, és valami normális életritmust kialakítani, hogy eleget pihenj, de ne túl sokat. Ha nem lenne izmod, akkor semmidet nem tudnád megmozdítani sem, szóval vannak izmaid, csak nem vagy "izmos", azaz erős.
Kiegyensúlyozottan próbálj enni annyit, amennyit csak bírsz étvágytalanság mellett is. Azért is lehetsz rosszul meg lehet hányingered, mert nem táplálkozol megfelelően. És igen, sajnos sok negatív következménye lehet, ha ezt így folytatod.
Először is: Egy embernek minimum 8-9 órát kell aludnia naponta. Kevesebbet játszál a gépen, és kevesebbet telefonozz! Csak ezt tudom ajánlani, mert nem tudok mást elképzelni nálad éjjel..
Másodszor: Nincs kedvenc ételed, vagy valami amit igazán szeretnél enni? Fontos az étrend betartása, a 2000 kalória naponta.
Harmadszor: Mennyit iszol egy nap? Minimum 1,5 liter egy nap, főleg most, amikor még fiatal vagy.
Próbálj meg gyümölcsöt és zöldséget is enni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!