Mit egyek a felvágottak helyett?
Nagyon rossz minőségűek mostanában a felvágottak. Rengeteg adalékanyaggal(izfokozó, térfogatnövelő, emulgáló, tartósító, színezék. Szinte csak a házikolbászt a pulykamellsonkát eszem meg esetleg a pick téliszalámit. Az összes többi parizer, zala, olasz ki van zárva nálam. Ha szendvicset csinálok akkor is inkább rántott hússal.
A sajtok között is van olcsó, amibe szóját raknak, vagy növényi zsiradékból csinálják.
Mi sem eszünk felvágottakat. Egy darab húst (csirkemellfilé, pulykamellfilé, sertéscomb, s.tarja, stb.) különféle fűszerekkel egyben megsütök és kihűlve vékonyan szeletelve tesszük a szendvicsekre. Ha 2-3 nap alatt nem fogy el, akkor zsírjával ledarálom és fűszerezve pástétomot készítek belőle (ezt egy zacskó mirelit csirkemájból is lehet, nagyon finom!). Lehet készíteni kféle túrókrémeket, körözöttet, tojáskrémet, kféle halpástétomokat, avokádókrémet, padlizsánkrémet, sajtkrémeket, stb.
Ehetsz még sajtot, fasírtot, lekvárokat (házit!), mézet is. Egyáltalán nem egyhangú!
Én egyben, befűszerezve, pici vizet aláöntve, alufóliával letakarva, megpárolom az egész nagy pulykamellet(ez kb 1-1,5 óra) majd leveszem róla a fóliát és addig "pirítom" amíg van alatta víz. Ha kihűlt, hajszálvékonyan tudod szeletelni. Pulykasonka szerű. Fincsi :D
Én sem bírom a felvágottakat.
Még csinálhatsz zöldségpástétomokat padlizsánból, cukkiniből, karfiolból stb
Próbálkozz bátran
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!