Kezdőoldal » Egészség » Táplálkozás » Mit egyek a felvágottak helyett?

Mit egyek a felvágottak helyett?

Figyelt kérdés
Hosszú idő alatt, de kitapasztaltam, hogy érzékeny vagyok a felvágottakra. Hasmenéses a székletem tőlük.
2010. jún. 17. 11:32
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
satok, pástétomok?
2010. jún. 17. 11:37
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/11 anonim ***** válasza:
100%
sajtok
2010. jún. 17. 11:37
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/11 anonim ***** válasza:
100%
inkább menj el gasztroenterológiai szakrendelésre (háziorvos ad beutalót)...mivel lehet, hogy érzékeny vagy pl a szójára, amit a felvágottakba tesznek
2010. jún. 17. 11:38
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/11 anonim ***** válasza:
100%
ja és pl sült húst ;)
2010. jún. 17. 11:39
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/11 anonim ***** válasza:

Nagyon rossz minőségűek mostanában a felvágottak. Rengeteg adalékanyaggal(izfokozó, térfogatnövelő, emulgáló, tartósító, színezék. Szinte csak a házikolbászt a pulykamellsonkát eszem meg esetleg a pick téliszalámit. Az összes többi parizer, zala, olasz ki van zárva nálam. Ha szendvicset csinálok akkor is inkább rántott hússal.

A sajtok között is van olcsó, amibe szóját raknak, vagy növényi zsiradékból csinálják.

2010. jún. 17. 12:00
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/11 anonim ***** válasza:
Ne ragaszkodj a felvágottakhoz, sokkal finomabb, és egészségesebb, ha csinálsz magadnak tonhalas pástétomot, túrókrémet, kőrözötett, tojáskrémet, sőt még fincsi vajkrémet is egyszerű házilag készíteni. Rá teszel egy szelet sajtot, zöldségekkel kiegészítve nem is kívánhatnál jobb szendvicset. Szívesen küldök recepteket! Kérd a pc55@freestart.hu e-mailben vagy nézz körül a www.nosalty.hu oldalon:)
2010. jún. 17. 12:29
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/11 A kérdező kommentje:
Köszönöm a tippeket!
2010. jún. 17. 12:56
 8/11 anonim ***** válasza:
100%

Mi sem eszünk felvágottakat. Egy darab húst (csirkemellfilé, pulykamellfilé, sertéscomb, s.tarja, stb.) különféle fűszerekkel egyben megsütök és kihűlve vékonyan szeletelve tesszük a szendvicsekre. Ha 2-3 nap alatt nem fogy el, akkor zsírjával ledarálom és fűszerezve pástétomot készítek belőle (ezt egy zacskó mirelit csirkemájból is lehet, nagyon finom!). Lehet készíteni kféle túrókrémeket, körözöttet, tojáskrémet, kféle halpástétomokat, avokádókrémet, padlizsánkrémet, sajtkrémeket, stb.

Ehetsz még sajtot, fasírtot, lekvárokat (házit!), mézet is. Egyáltalán nem egyhangú!

2010. jún. 17. 13:10
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/11 A kérdező kommentje:
Köszi az ötletet neked is, mind remekül hangzik tényleg! Bárcsak lenne rá időm, a pici fiamtól ritkábban főzőcskézek sajnos. Talán majd a későbbiekben.
2010. jún. 17. 18:14
 10/11 anonim ***** válasza:

Én egyben, befűszerezve, pici vizet aláöntve, alufóliával letakarva, megpárolom az egész nagy pulykamellet(ez kb 1-1,5 óra) majd leveszem róla a fóliát és addig "pirítom" amíg van alatta víz. Ha kihűlt, hajszálvékonyan tudod szeletelni. Pulykasonka szerű. Fincsi :D

Én sem bírom a felvágottakat.

Még csinálhatsz zöldségpástétomokat padlizsánból, cukkiniből, karfiolból stb

Próbálkozz bátran

2010. aug. 10. 21:06
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!