Miért nem ismerik el végre az emberek, hogy a tej (anyatejen kívül persze) nem alkalmas emberi fogyasztásra?
Bírom, mikor az emberek azt írják, hogy alkalmas emberi fogyasztásra, mert én is iszom x idő óta. Én meg nem iszom x idő óta és minen rendben a szervezetemben.
Ez azt jelenti, hogy a szervezetünk sokmindent tolerál. Vannak akik mindenevők, vannak akik nagyrészben nyers halon élnek, vannak akik gyümölcsökön és nagy arányaiban normális szervezetük van, nincs brutálisan tönkretéve. Az, hogy valami fogyasztását TOLERÁLJA a szervezeted, az nem jogosít fel téged arra, hogy valaki más életét keserítsd vagy vedd el.
Ez olyan mint mikor a halász megy halászni, aztán azt mondja eladja a halait. Azok nem az ő halai...azok csak halak. Halak amik egy perce a saját rendjük szerint éltek és szaporodtak, most meg egy másik faj tulajdona, csak úgy. Ezzel az erővel foghatok egy tőlem gyengébb, vagy más nyelven beszélő embert és eladhatom, nem? Na elnézést, eltértem a témától, de úgysem olvassa el senki ideáig, mert az első "tej ivás, hülyeség" résznél mentek lepontozni.
12: olyannyira alkalmas, hogy a Föld 70%-a laktóz intoleráns, mert az a NORMÁLIS hogy az ember szervezete az anyatejes táplálás elhagyása után már nem termel laktáz enzimet, lévén semmilyen természetes tápanyag megemésztéséhez nem szükséges.
A tehéntej korai itatásával rá lehet venni a szervezetet arra, hogy tovább termelje, de attól az még nem lesz se nem jó, se nem egészséges.
U.i.: olyannyira is egészséges a tejtermékek fogyasztása, hogy a prosztata, mell és méhrák esélyét 60%-al megemelik, csökkentik a férfiaknál a tesztoszteronszintet a bennük lévő ösztrogénnek köszönhetően és negatív hatással van a női hormonháztartásra és a fogantatásra is. Emellett persze a benne lévő telített zsírsavak emelik a koleszterinszintet és a cukorbetegség, elhízás kockázatát. Emellett a kazein, azaz tejfehérje erős allergén, és a légzőrendszeri allergiák nagyrészéért felelős.
"olyannyira alkalmas, hogy a Föld 70%-a laktóz intoleráns"
Igen, és? Ez pont annyit jelent, hogy az emberiség 30%-a számára alkalmas fogyasztásra a tej.
Senki nem amellett érvel hogy mindenkinek innia kell. A tény csak annyi, hogy elég sokak számára alkalmas, azaz a kérdésben megfogalmazott állítás téves.
"Ha a többség számára nem iható, az szerintem épp elég bizonyíték értelmes embernek, hogy nem normális dolog inni"
Még jó, hogy a valóság nem így működik, külőnben még mindig valahol a rovarevők és rágcsálók szintjén lennénk...
Tudod, minden új táplálékforrás fokozatosan terjed el, sok száz meg ezer generáció alatt. Eközben persze évezredekig vagy akár milliókig nem volt igaz, hogy a többség számára egyformán alkalmas a fogyasztása. Vagy gondoltad hogy a gyümölcs- és húsevésünk egy csettintésre vált globális valósággá?
Könyörgöm, legalább a természetet ne akarjuk már meghazudtolni!
"Az szerintem nem a természet rendje, hogy egy főemlős leöli egy párosujjú patás kérődző utódját és megissza annak a főemlős számára tökéletesen fajidegen, hormonokkal, enzimekkel és egyebekkel teli anyatejét, amit a párosujjú patás a saját utódja táplálására termelt... ha szerinted az, akkor veled van a gond nem velem."
Néhány gyümölcs kivételével ugyanúgy nem a te táplálásodra termel egyetlen növény sem semmit, azok is fajidegenek, azokat is megölöd.
Azaz az érveid alapján a tejfogyasztás pontosan annyira természetes mint mondjuk a burgonyagumó fogyasztása.
"Megölöd a növényt :D"
Felétek még nem jöttek rá hogy a növények is élőlények? o.O
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!