Szerintetek emberi fogyasztásra alkalmas a marhatáp?
Olvastam egy oldalon, hogy akkor betegszik meg az ember, ha ásványi anyag, vitamin, vagy valamilyen zsír hiányzik a szervezetből.
Na most, nap mint nap egészségtelen kajákat eszek, sőt, még drágának is mondható, a marhatáphoz képest. Mert marhatápot már 110ft/kg-ért is kaphatsz, de van benne A, E, D3 vitamin is, plusz fehérje, nyers rostok, tehát csupa-csupa jó dolog. Annyi hogy a húst nem váltja ki.
Tehát érdemes lenne-e marhatápon élni?
Nem áll fenn akármilyen fonálféreg megszerzése?
Ez remélem csak elméleti kérdés...
A marhának négyüregű összetett gyomra van, melyben ezerféle jótékony baktérium is él. Ezek segítségével képes egész nap legelészve több száz kilósra hízni. Te nem vagy erre képes.
Szal asszem a marháknak készült táp sem a legalkalmasabb az ember táplálására. Gondolom nyers lucernát sem rágcsálsz, pedig abban is sok a fehérje meg a vitamin!
De ugyanez a gyorskajákra is igaz, az is "marháknak" készül.
Köszönöm a válaszokat :D
Egyébként csak elkondolkodtatott a dolog, hogy a magyarok csak 1000 éve kezdtek el levest enni, és a levesnek kb. annyi értelme van mint a tésztáknak. Tehát kitőlti az ember gyomrát, és elraktározza a keményítőt, persze a tésztára gondolok másodsorban. Nyersen a zöldség, gyümölcs sokkal egészségesebb, mint sütve-főzve. Egyébként ezt olvassátok el:
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!