Kezdőoldal » Egészség » Táplálkozás » Mi lehet a baj ha egyszerűen...

Mi lehet a baj ha egyszerűen sose érzem az éhséget?

Figyelt kérdés

Már hosszú hónapok óta egyszerűen elfelejtek enni. Mindig úgy voltam vele hogy nem érdekelt a reggeli, ebéd, vacsora. Mindig akkor ettem mikor éppen éhes lettem. Azonban sokszor azon kaptam magam hogy már előző nap reggel óta semmit se ettem, és akkor is max egy szendvicset. Egyszerűen azóta azért eszek, mert tudom hogy szükségem van rá. Jól esik az étel, nincs gondom az étvággyal ha belekezdek. De egyszerűen ez a "jelzés" hogy éhes lennék nálam nem jön. Most már odafigyelek, de volt hogy napok teltek el étkezés nélkül. Aggódok hogy valami egészségügyi vagy életviteli probléma lehet. Volt már így valaki? Mi lehet a gond?

26 éves férfi vagyok, átlagos testalkattal ha ez számít. Se nem kigyúrt, se nem sovány, se nem kövér.

2018. jún. 5. 22:05
 1/2 anonim ***** válasza:

Vannak ilyen emberek. Én is hallottam már ilyenekről. Semmi gond, csak jusson eszedbe enni.

Bizonyos életmód is előidézheti ezt. Én hatalmas haspók voltam mindig is, szóval attól kár félni, hogy elfelejtek enni, de az utóbbi években ritkán vagyok éhes (ami jó, mert régen hirtelen jövő kínzó éhségektől szenvedtem néha). Azért eszem, mert családi közös ebéd van vagy mert az ebédfőzés kóstolásai mégis ráébresztenek, hogy lassan ennem kéne. Mivel ha eszem egy picit, akkor esélyes, hogy jön némi étvágy, éhség. Ha nem, elég jól bírom, bár több órával a szokásos étkezésem után érzem az energiaigényt. Éhség nulla, étvágy nulla, de valam jelzés van, ez így jó.

Mivel tudom, hogy szénhidrátszegény étrenden, pláne zsíradaptációnál ez előfordulhat (ami nekem megvan), plusz egész jól működőnek tűnik a szervezetem s valamit azért jelez, nem aggódom.

Akinek pedig nálam kevésbé fontos az evés, még könnyebben lehet ilyen, ez számomra logikus.

Ha sokáig nem eszel, amúgyis esélyes, hogy beindul a ketózis s az tipikusan erősen csökkenti az éhséget, étvágyat.

Úgyhogy szerintem ilyen vagy és kész. Az egyik ember attól éhezik meg, hogy rég evett, a másik pedig kizárólag evés közben és evés után éhes, máskor jóllakott, akár meglepően hosszú ideig is.

2018. jún. 5. 22:20
 2/2 anonim ***** válasza:

Hát nem tudom, szerintem ez nem nevezhető normálisnak.

Csak pár tippem van, merre keresgélj: gyenge gyomorsav, vitaminhiány (B-csoport), cinkhiány, hormonproblémák (ghrelin és társai).

[link]

Ha nem vagy túl sovány, akkor végül is nincs nagy gond, de később még lehet. Pl. ha kevés a gyomorsavad, akkor abból később lehetnek különféle emésztési problémák, puffadás, ételallergia/intolerancia is. Ezért lenne érdemes kivizsgáltatnod magad, hogy legalább tudd, mire kellene odafigyelned. A gyomorsav erősítésére sok természetes módszer van, nem kell még gyógyszert se szedned. Ha vitaminhiányod van, akkor szedhetsz étrendkiegészítőket, vagy ehetnél többet az adott vitaminból sokat tartalmazó ételekből.

Azon sem ártana elgondolkodnod, mikor kezdődött ez, és mi történt veled akkoriban, milyen változások voltak az életedben (pl. új munkahely, éjszakai műszak, étrendváltozás).

2018. jún. 6. 12:08

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!