Mi történhet penészes trapista fogyasztás után?
Van kb 30dkg trapista. Kb 1 hetes... Felnyitottam és rettenetesen nézett ki. Egy két zöldes kék folt és amúgy kicsit furcsa fehér állag.
Megmondtam az anyukámnak, hogy csak kemény sajtok esetében elfogadható a penész és ott is annyira körül kéne vágni, hogy alig maradna sajt, de a lágy sajtok esetében meg szigorúan tilos megenni, mert ha látható a penész az azt jelenti, hogy már az egész sajt fertőzött.
(Még biosz órán tanultuk, de most az interneten utána néztem és így van, de nem érdekli és megettte a sajtot)
Milyen baja lehet?
Én is így járok el a sajttal, engem nem érdekel, ismerem az elméletet penészügyben, de túl erős az antihipochondriám s nem dobok ki teljesen jóízű ételt.
Nekem nulla bajom lesz tőle, évtizedek óta nem félek a penésztől.
Érzékenyebb embernek lehet valami baja, bizonyára.
Teljesen jól tudod, valószínűleg már fertőzött volt az egész sajt, 30 dkg az nem olyan nagy. Csak még a belső részeken kisebb mennyiségben voltak jelen a penészgombák, ezért nem volt mindenhol elszíneződve.
Közeli következmény _lehet_ enyhe hasfájás, hasmenés. Viszont ennél rosszabb is előfordulhat, mert ezek a penészgombák mérgező anyagokat termelnek. Bővebben:
(Csak zárójelben, ha már penész: a lakásokban jelentkező feketepenész még autoimmun betegségek kialakulásában is bűnös lehet.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!