Kezdőoldal » Egészség » Táplálkozás » Mi történhet penészes trapista...

Mi történhet penészes trapista fogyasztás után?

Figyelt kérdés

Van kb 30dkg trapista. Kb 1 hetes... Felnyitottam és rettenetesen nézett ki. Egy két zöldes kék folt és amúgy kicsit furcsa fehér állag.

Megmondtam az anyukámnak, hogy csak kemény sajtok esetében elfogadható a penész és ott is annyira körül kéne vágni, hogy alig maradna sajt, de a lágy sajtok esetében meg szigorúan tilos megenni, mert ha látható a penész az azt jelenti, hogy már az egész sajt fertőzött.

(Még biosz órán tanultuk, de most az interneten utána néztem és így van, de nem érdekli és megettte a sajtot)

Milyen baja lehet?

2018. máj. 19. 17:02
1 2
 1/11 A kérdező kommentje:
Persze levágta a láthatóan penészes részt, de ahogy hallottam meg olvastam az semmit sem ér ha valaki kb 0,5-1cmes bevágásokat csinál a trapistán. A kemény sajtoknál is minimum 2,5 kell.
2018. máj. 19. 17:11
 2/11 anonim ***** válasza:
Hmm , lehet semmi . De egyen 2 almát és sok teát meg vizet igyon . Múltkor a kávékiöntő zománc edénykét lezsíroldóztuk kis vízzel , este elfeledkeztünk róla ,maradéknak tűnt és öntöttünk hozzá egy csésze friss kávét . Reggel felforraltuk cukor hozzá két felé öntöttük és legurítottuk . Háh mi ez a tré mocsok ? A fenébe , zsíroldót ittunk !!! Sok teát meg vizet ittunk és semmi baj nem lett .
2018. máj. 19. 17:13
 3/11 anonim ***** válasza:
Tudom, hogy tilos, de én is ettem már ilyet. Nem lett semmi bajom, remélem anyukádnak sem lesz. Mindenesetre nem célszerű rendszert csinálni belőle.
2018. máj. 19. 17:17
 4/11 A kérdező kommentje:
De mi baja lehet? Mert ő "kivágta a penészes részt" és nem érti, hogy mi a problémám.
2018. máj. 19. 17:18
 5/11 anonim ***** válasza:
61%
Szerintem a gyomorsav megöli a penészgombákat, szóval semmi
2018. máj. 19. 17:24
 6/11 anonim ***** válasza:
100%
Legrosszabb esetben kap egy jó kis ételmérgezést és hányi/fosni fog egy hétig. Na majd ha ez megtörténik utana többet nem eszik ilyem szarokat.
2018. máj. 19. 17:24
 7/11 anonim ***** válasza:
75%
Semmi baja nem lesz, ne parázz.
2018. máj. 19. 17:25
 8/11 anonim ***** válasza:
51%
Családtagom is pont ilyet evett meg, miután levágta a fehéres részeket. Nem lett semmi baja. A régiek azt mondták a sajt akkor jó, ha már olyan érett, hogy kukacos. Gondolom ez a mondás a mai sajtokra nem igaz.
2018. máj. 19. 18:10
 9/11 anonim ***** válasza:
0%

Én is így járok el a sajttal, engem nem érdekel, ismerem az elméletet penészügyben, de túl erős az antihipochondriám s nem dobok ki teljesen jóízű ételt.

Nekem nulla bajom lesz tőle, évtizedek óta nem félek a penésztől.

Érzékenyebb embernek lehet valami baja, bizonyára.

2018. máj. 19. 18:28
 10/11 anonim ***** válasza:

Teljesen jól tudod, valószínűleg már fertőzött volt az egész sajt, 30 dkg az nem olyan nagy. Csak még a belső részeken kisebb mennyiségben voltak jelen a penészgombák, ezért nem volt mindenhol elszíneződve.

Közeli következmény _lehet_ enyhe hasfájás, hasmenés. Viszont ennél rosszabb is előfordulhat, mert ezek a penészgombák mérgező anyagokat termelnek. Bővebben:

[link]

(Csak zárójelben, ha már penész: a lakásokban jelentkező feketepenész még autoimmun betegségek kialakulásában is bűnös lehet.)

2018. máj. 19. 18:40
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!