Lesz valami baja az embernek, ha mindennap megeszik 250g hagymát és 50g fokhagymát mézzel? (Én ennyit nem eszek meg, csak kíváncsiságból kérdezem)
Nyilván embere válogatja. Én nem bírom a nyers vöröshagymát (lehet, hogy a testem igen, de ízre nekem túl erős. még körözöttben sem eszem meg, csak a lilát és a fehéret), nekem ennyi nagyon betenne. Sütve egy rendesebb szem vöröshagyma naponta? Laza, bár megugrana a sóbevitelem, a sült vöröshagyma nekem nagyon édes. A fokhagyma is lecsúszna, ha nagyon akarnám, az nyersen, de bevallom, ennyit sosem kívántam, így nem tudom, hosszútávon mi lenne.
Érzékeny ember pedig kikészülne tőle, nyilván.
A méztől cukormérgezést kapnék, kivéve, ha kevés.
Más pedig nem.
A semmi és gyomorégés, hányás, rosszullét, betegség között kb. bármi elképzelhető. Halálhoz szerintem kevés, bár ki tudja?
Normál embernél a gyomorégésre tippelek, mintha az elég tipikus lenne sok nyers hagymánál vagy rosszul emlékszem?
Plusz normál ízlésű ember utálná nagyon. Én se lennék lelkes. Rántottában 10 éve még simán betoltam többet is.
Az kb. 10 közepes gerezd fokhagyma és 5 közepes fej vöröshagyma.
Őszintén szólva nem hiszem, hogy van/volt olyan ember, aki ilyen mennyiségű hagymát fogyasztott el nyersen minden nap, vagy ha volt is, akkor nincs dokumentálva.
Elméletileg mind a kettő egészséges, de szinte mindent túl lehet adagolni, ha az ember igazán túlzásba viszi.
Azért a hagyma és a fokhagyma nyersen elég erősen mar, főleg ha jó csípőset fog ki az ember. Van, akinek egy gerezd fokitól 3 napig jön a sava, a nyers hagyma utóízétől meg 1 hétig rosszul van.
Én is nagyon szeretem a nyers zöldségeket, adott esetben egy kisebb fej vöröshagymát simán megeszek egyszerre "köretként", de ilyen mennyiségtől SZERINTEM megpusztulna az emésztőrendszerem, a nyelőcsövemmel kezdve a gyomromon meg az epémen át a beleimig, SZERINTEM pár ilyen hagymazabáló nap után a mentő vinne el.
Én nem javasolnám senkinek, hogy ilyen brutális mennyiségben nyers hagymát zabáljon, ha nagyon hagymakúrát akarsz tartani, akkor napi 1 kis fej (de ne önmagában, hanem valami rendes étkezés mellé) vörös, meg 1-2 gerezd fokhagyma. Az rendben van és szuper egészséges is, de annál többel nem kéne kockáztatni.
Reflux, gyomorfekély, epegyulladás, szerintem ezeket simán kiválthatja, ha valaki túl sok csípős hagymát eszik.
Arról nem is beszélve, hogy a fokhagyma vérhígító hatású, a kapszulákra rá is van írva, hogy vigyázni kell vele. Napi 10 gerezd szerintem már okozhat veszélyes fokú vérzékenységet, na most kombináld azt össze mondjuk egy gyomor- és nyelőcső vérzéssel, amit a túl sok maró hagyma kivált...
Ha nagyon túlgondolom, szerintem még akár bele is lehet pusztulni. :D
De mondom, ez csak az én elméletem, de azért ha nem muszáj, akkor ne próbáld ki.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!