Kezdőoldal » Egészség » Táplálkozás » A barátnőm szerintem anorexiás...

A barátnőm szerintem anorexiás. Szülei viszik is majd orvoshoz. De ő nem látja be. Szerinteket az? (bővebben lent)

Figyelt kérdés

A barátnőm 14 éves. Állandóan azt hajtogatja,hogy milyen kövér. Hiába mondjuk neki,hogy nem! A napokban 5kilót fogyott egy hét alatt. Undorodik a kajától,rettentően keveset eszik,ha meg eszik is valamennyit az meg kihányja,mert nem esik jól neki. Nem hánytatja magát,csak hányingere lesz,és kihányja. 160cm/43kg. Ez lehet,hogy még sok az anorexiához,csak abból gondolom,hogy nem bír enni. Vagy lehet,hogy valami a gyomrával van...

Szerintetek?

(Ha szeretnétek fejleményeket,hogy mi van vele,írjatok privátba)

##anorexia ##táplálkozásvazar
2018. máj. 4. 17:41
 1/8 anonim ***** válasza:
47%
Vagy anorexia, vagy más, de hogy nem egészséges, az tuti. Egyébként 43 kilósan simán lehet anorexiás. De ha egy hét alatt 5 kilót leadott, az is lehet, hogy más a baja. Mindenesetre nagyon fontos, hogy nem csak "majd", hanem minél előbb orvoshoz kerüljön.
2018. máj. 4. 18:00
 2/8 anonim ***** válasza:
Esélyes, de testképzavara és komoly evészavara mindenképpen van.
2018. máj. 4. 19:23
 3/8 anonim ***** válasza:
100%
Lehet úgy hányni, hogy nem dugja le az ujját a torkán... csak úgy jön már annak, aki egy ideje hánytatja magát. És egy evészavaros nem sokszor mond igazat. Vigyék orvoshoz .... És ne higyjetek neki, nem azért mert ő hazug lenne, hanem mert beteg és a félelmei irányítják...
2018. máj. 5. 17:21
 4/8 anonim ***** válasza:

Nem anorexiás, hanem bulimiás.

Nem kell az ujját ledugnia a torkán, kicsit iszik a kajára, vár, elmegy "pisilni" és közben kihányja. Jön az mindenféle "segítség" nélkül is.

Orvos, ahol beteszik kórházba vszeg. De ott hiába hizlalják fel, ha az egyéb problémáit nem kezelik, amint kijön ismét folytatni fogja.

2018. máj. 7. 11:36
 5/8 anonim ***** válasza:
0%

43kg-osan siman lehet anorexias? Es ha 140cm? Sajnalom de ez nagyon buta valasz!

Én 176cm melle voltam 45kg, nagyon nehezen felszedtem 10kg-ot, majd most 5-öt ugy hogy eszek iszok es makk egeszseges vagyok! Inkabb ilyen legyek mint dagi, nagyon sokszor a kornyezeted akarja beled beszelni h beteg vagy.

Sztem a leannyal semmi konoly nem lesz, de a tobbit az orvos elmondja.

Es szurkolok h minden rendben legyen vele! ☺️☺️

2018. máj. 14. 18:59
 6/8 anonim ***** válasza:
100%

"Es ha 140cm? Sajnalom de ez nagyon buta valasz!"

Ez meg még butább, mert ott van, hogy 160 cm magas...

2018. máj. 14. 20:00
 7/8 anonim ***** válasza:

A butaság az, hogy nem érted mit írtam. A kedves válaszadó azt írta 43kg-val siman lehet anorexias.

Arra szerettem volna rámutatni, hogy a 43kg nem biztos hogy minden esetben kevés. Az anorexia nem súlytól függ!

2018. máj. 15. 07:17
 8/8 anonim ***** válasza:

"A butaság az, hogy nem érted mit írtam. A kedves válaszadó azt írta 43kg-val siman lehet anorexias.

Arra szerettem volna rámutatni, hogy a 43kg nem biztos hogy minden esetben kevés."

A butaság az, hogy még most sem érted, hogy a kedves válaszadó nem általánosságban beszélt, hanem konkrét személyről írta, hogy 43 kilósan simán lehet anorexiás: a kérdező barátnőjéről, akiről amikor írta, már egyértelműen tudta, hogy 160 cm magas, hiszen ez már a nyitóban ott van. Úgyhogy igaza van, 43 kilósan simán lehet anorexiás.

2018. máj. 15. 07:42

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!