Függőségről hogy szokjak le?
Szia!
Nekem is volt ilyenben részem (először a koplalás, utána többet ettem; de hánytattam magam, aztán csak simán túlevés/falásrohamok).
Eszel rendesen/eleget napközben? Mert ha nem, akkor teljesen érthető, hogy rádjönnek éjszaka a falásrohamok.
Viszont ha igen:
Nem tudsz mást csinálni, próbálj meg erőt venni magadon, és mással foglalkozni, elterelni a figyelmed. Én azt tapasztaltam hogy a sport/mozgás a leghatékonyabb, vagy ha barátokkal vagy.
Próbáld meg valahogy tudatosítani magadban, hogy nem a kaja "a lényeg", és nem "boldogságforrás"; illetve, hogy amit érzel az nem valós éhség.
Fokozatosan próbáld meg csökkenteni a mennyiséget, ne akarj "egyből leszokni". A legfontosabb, hogy ragaszkodj a rendszeres étkezésekhez(még akkor is ha éppen nem vagy éhes, mert mondjuk éjszaka pont teletömted magad: ne hagyd ki a reggelit.
Ugyanakkor ne próbáld meg "túlszabályozni" magad/koplalni, mert egyrészt úgy nehezebb lesz és újabb falásroham lesz az eredmménye, másrészt könnyen visszaeshetsz az anorexiába.
Sok sikert a "leszokáshoz"!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!