Kezdőoldal » Egészség » Táplálkozás » A szalonna mennyire hízlal?

A szalonna mennyire hízlal?

Figyelt kérdés

Ma kissé beedtem szalonnából...kb. megettem 200 gramm szalonnát:((de olyan jól esett...

Nem szeretnék hízni! Egy alkalom problémát okoz? Gyarapodik ez által súlyom? Mennyit szedhetek fel ezzel?:((( a kora délután ettem

2018. ápr. 7. 14:13
 1/6 anonim ***** válasza:

Úgy látszik, nem érted a hízás folyamatát.

Nem az étel milyensége hizlal. Tehát nincs olyan étel, ami hizlal. Furcsa, mi?

A hízás a túlzott energiabevitel miatt van. Amikor többet viszel be, mint amennyit felhasználsz.

Azonban van egy energiamennyiség amit mindenképpen elhasznál a szervezeted egy nap (mondjuk 1500-2000 kcal) Tehát bármilyen úgymond "hizlaló" ételt ehetsz eddig az értékig, és nem fogsz hízni tőle. Megehetsz 2 tábla csokit is, és nem fogsz tőle hízni. Ezt kellene megérteni. 20 deka szalonna az a napi energiaigény kb negyede.

Nincs hizlaló étel, csak túlzott energiabevitel. Ezt miért nehéz megérteni?

2018. ápr. 7. 14:21
 2/6 anonim ***** válasza:
Ha mondjuk 4 szelet kenyérrel etted, meg még a napi megszokott ételeleidet is megeszed mellék, akkor valószínűleg hízni fogsz.
2018. ápr. 7. 15:27
 3/6 anonim ***** válasza:

A szalonna nem hízlal, mivel zsír.én egy dietaban kanállal ettem a zsírt, és 15 kg fogytam 3 het alatt.

az mar más kérdés h mivel etted a szalonnat, mert ha kenyérrel, az inkabb a gond.

2018. ápr. 7. 15:28
 4/6 anonim ***** válasza:

Az előzőnek nincs igaza, fogyni csak kalóriadeficitben lehet (ha túl sokat eszik valaki, de nem szívódik fel, nyilván akkor is), a zsír sem mágikus anyag, ami nem hasznosul, ha minimális a szénhidrát, jól is néznénk ki. Túl sok zsírral nyilván nem fogy az ember, hacsak nem lesz tőle rosszul, ami a felszívódást megzavarja. Én se fogytam ketogén diétában, amíg nem vittem le a zsírt, ez már csak ilyen.

Nos, ahogy már írták, az ételek önmagukban nem hizlalnak, csak ha túl sokat eszel, de akkor mindegyik, amiben kalória van.

Egy túlevős alkalom nem gond (jó, az sem kifejezetten egészséges és okozhat problémát), ha átlagban nem vagy többletben (ennél egy picit bonyolultabb a helyzet, de durván ez így megy).

Mindegy, mikor eszed és az egész napot, sőt egész hetet, hónapot kell nézni s a te (számunkra teljességgel ismeretlen) kalóriaigényedet.

Én is ettem 210g zsírt egy-egy nap, mégis fogytam egy csomót.

A szalonna milyensége sem mindegy. Egy nem húsosból a fenti mennyiség sokaknak a napi teljes kalóriaigénye. Egy húsosból mondjuk nekem a fele, s van, akinek a harmada vagy még kisebb része.

Nyilván ettél mást is ma. Eleve kevés ember tudja megenni a szalonnát magában van egy kis salátával, uborkával...

2018. ápr. 7. 17:01
 5/6 A kérdező kommentje:

Ma utánna csak egy kicsi levest ettem

De meg is lett az eredménye a túlzott evészetnek, mert fele ennyit sem szoktam enni s így a gyomrom megszokta a kevés ételt.

Ezért, hogy ma túlettem magam, bekellett vigyenek a sűrgösségire mivel annyira begörcsölt a hasam, hogy nem tudtam kiegyenesedni...

2018. ápr. 7. 18:40
 6/6 anonim ***** válasza:
Nem hinném, hogy ez túlevés kalóriában, de ennyi zsírt már nem akárki bír, pláne sok egyéb nélkül melléje.
2018. ápr. 7. 20:09

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!